Edin Džeko na stolu ima sjajne ponude, ali postoji i “kvaka” u Italiji, Roma nije rekla zadnju riječ…

Posljednje Sport Vijesti

Edin Džeko se u posljednje vrijeme često se povezuje sa odlaskom iz Rome.

Još uvijek postoji opcija da Džeko do kraja odradi još jednu godinu ugovora koja mu je preostala, a možda i da ostane sezonu duže.

Džekin agent Alessandro Lucci, naredne sedmice će obaviti razgovore sa sportskim direktorom Rome Tiagom Pintom. Jedina tema je Edinova budućnost u klubu i više informacija o svemu će se znati tokom naredne sedmice.

Iako je ostao bez kapitenske trake, koju mu je oduzeo odlazeći trener Paulo Fonseca, Džeko je i dalje veliki lider u ekipi. U Romi to dobro znaju i zbog toga neće biti nikakvo čudo ako bh. napadač do kraja odradi ugovor na Olimpicu. Pogotovo kada se zna koliko ga je u prošlosti hvalio Jose Mourinho koji od nove sezone preuzima Romu.

Corriere dello Sport navodi kako je agent Alessandro Lucci dobio brojne ponude za usluge 35-godišnjeg reprezentativca BiH i on neće imati nikakvih problema da pronađe novi klub u slučaju odlaska.

Ovaj list ističe da su na stolu ponude iz velikih liga, pa čak i da ga želi i katalonski velikan Barcelona, ali porodica Džeko bi najradije ostala u Rimu.

Džeko je u Romi od 2015. godine. U dresu Vučice odigrao je ukupno 256 utakmica i postigao je 118 golova.

Ove sezone je u 37 odigranih utakmica zabio 13 golova i upisao je četiri asistencije.

Leave your vote