Efendić kod Hadžifejzovića odgovorio Izetbegoviću na izjavu o “igraču crncu”, a otkrio je i da li bi smijenio direktoricu KCUS-a…

Posljednje Vijesti

Semir Efendić, aktuelni načelnik Općine Novi Grad u Sarajevu, v.d. predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu kazao je da će SBiH ići samostalno na izbore. Dodao je kako SBiH svoju kampanju neće bazirati na kritikovanju bilo koje druge stranke ili političara, a onda se osvrnuo na izjavu lidera SDA, Bakira Izetbegovića.

-Izetbegovićeva izjava o “nekom crnom igraču” nije bila primjerena, sportski žargon nije bio prikladan za ovu situaciju, to je banalizovanje. Prikladnije bi bilo da je rekao da radim kao crnac, ali nije mi zasmetalo jer Izetbegović tako komunicira, prokomentarisao je Efendić.

Na pitanje da li bi smijenio direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, kada bi postao federalni premijer, Efendić kaže da je to previše hipotetičko pitanje, ali što se njegovog mišljenja tiče: -Da sam se ja pitao, Sebija Izetbegović ne bi bila u toj ulozi, kazao je Efendić i dodao:

-Ne bih ni trčao da je odmah smijenim, nisam za ovo što se radi sa smjenama u TK. Cijelo ovo vrijeme borbe sa korone ne mogu analizirati, nisam stručnjak, ali smatram da se sve moglo uraditi bolje. Sam rivalitet između KCUS-a i Opće bolnice nisu događaji koji govore u korist dobrog rada u zdravstvu. Desio se odlazak ljekara i medijska halabuka oko KCUS-a, i oni su u teškoj situaciji,a neka se institucije pozabave odgovorima na pandemiju, kazao je Efendić na Face TV.

Pogledajte…

Leave your vote