Ekskluzivni gosti: Evo ko večeras dolazi kod Senada Hadžifejzovića, gledajte uživo!

Ekskluzivno, odmah nakon ozvaničene kandidature za člana Predsjedništva BiH ispred ujedinjene opozicije, Denis Bećirović je gost u večerašnjem “Centralnom dnevniku”. Budite uz FACE TV od 18:45 sati, a večeras će Senad intervjuisati i lidera Pokreta za domovinu Ahmeda Husagića.

Husagić vodi Pokret Snaga Domovine koji po prvi put okuplja europske političare i političarke bosanskih korjena kako bi podržali projekat denokratske participacije dijaspore na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini koji se trebaju održati 02.10.2022.

Važno je istaći, da su liberalne političke snage u europi prepoznale važnost Bosne i Hercegovine a pogotovo važnost predstojećih izbora.

Jer u vrijeme agresije Rusije na Ukrajinu važnost stabilnosti u drugim dijelovima Evrope je od ključnog značaja.

Ali bez obzira na podršku važnih eueopskih sila, samo građani i građanke BiH mogu donijeti promjenu. U toj promjeni jedno od ključnih mjesta igra njena dijaspora.

Zbog toga Husagić i okuplja probosanske političke snage u RS koje bi predvođene Vojinom Mijatovićem trebale napraviti značajan rezultat.

Bećirović također gost…

Nakon što je posljednjih dana u javnosti odjeknula vijest da je moguća kandidatura Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, ta je najava, prema reakcijama, prihvaćena dobro.

Jučer je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, prije današnje zvanične objave, nagovijestio Bećirovićevu kandidaturu ispred ujedinjene opozicije.

Podsjećamo, Nikšić je jučer, 20. 5., predao CIK-u BiH potpise prijave za Opće izbore koji se trebaju održati u oktobru – piše Face TV.

“Uradili smo zaista puno posla. To su ipak različite političke partije, različitog ideološkog sastava, ali smo našli zajednički imenitelj i okupili se oko jednog kandidata.

Sutra (danas, op. a.) ćemo u 14:00 sati imati pres-konferenciju u Državnom parlamentu gdje će se zajednički kandidat obratiti javnosti”, poručio je Nikšić jučer.

Danas je Nikšić ozvaničio da je kandidat ujedinjene opozicije za Predsjedništvo BiH Denis Bećirović.

“Uvjeren sam da ćemo dobiti člana Predsjedništva BiH koji će biti za sve građane i građanke BiH. Čeka nas veliki posao nakon izbora, da ovu zemlju vratimo na pravi kolosijek. Siguran sam da smo dobili čovjeka koji će biti budući član Predsjedništva BiH”, kazao je Nikšić.

Nakon obraćanja lidera stranki ujedinjene opozicije, na kraju se obratio i Denis Bećirović.

“Osjećam veliku odgovornost, obavezu i čast da budem kandidat ujedinjene opozicije za najvišu funkciju u našoj zemlji i da javno, jasno i glasno, kažem: prihvatam kandidaturu za člana Predsjedništva!

Danas počinjemo trnovit put do pobjede; u stanju smo, kao opozicija, da se objedinimo. Moji motivi prihvatanja kandidature nisu personalne prirode.

I 2018. sam poručio da smo ljudi koji se ne predaju, nikada, i tu poruku želimo prenijeti bh. građanima. Posebno naglašavam činjenicu: prihvatam kandidaturu u najtežem momentu postdejtonske BiH.

Imamo pokušaj pravne secesije bh. entiteta RS, imamo napad na ustavni poredak i nikakva kampanja ne može sakriti to. To je razlog da budemo još odlučniji.

Ljudima u BiH, svim narodima u BiH, poručujem: od 2018. do 2022. je period nazadovanja, stagnacija… pozivam da ovaj mandatni period proglasimo periodom stabilnosti, sigurnosti, okretanja ekonomiji i otvaranju novih radnih mjesta.

To svi zajedno možemo učiniti! U fokusu mog djelovanja bit će da pokušamo ubrzati put BiH u članstvo NATO saveza; želim da zemlja što prije dobije kandidatski status; da pojačamo sigurnost naših građana, da stvorimo ambijent u zemlji i privučemo strane investitore… Ne želim potcjenjivati političke oponente!

Ovo je teška bitka i tek počinje! Moramo biti promjena; prava promjena. Počinje rasti talas demokratskih promjena u BiH. BiH, kao feniks, ima generaciju koja je podigne i usmjeri da krene naprijed. U teškoj smo situaciji!”, kazao je kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Danas je izvjesno da je u pitanju Denis Bećirović, član Kluba poslanika SDP-a BiH, koji je vokacijski doktor historijskih nauka i koji je obnašao funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH od 2014. godine.

Od 2006. do 2010. godine obavljao je funkciju poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Ekskluzivno, odmah nakon ozvaničene kandidature za člana Predsjedništva BiH ispred ujedinjene opozicije, Denis Bećirović je gost u večerašnjem “Centralnom dnevniku”. Budite uz FACE TV od 18:45 sati!

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.