Elmedin Konaković i Edin Forto se oglasili povodom sastanka Trojke u Sarajevu, otkrili su detalje…

Lideri stranaka Trojke (NiP, SDP i Naša stranka) održali su danas sastanak u Centrali SDP-a sa federalnim zastupnicima i ministrima u Vladi FBiH koji dolaze iz ovih stranaka.

Kako je za Klix.ba rekao lider Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, sastanak je održan s ciljem da se unaprijedi funkcionalnost rada Vlade FBiH i oba doma.

“Sastanku su prisustvovali skoro svi parlamentarci. Razgovarali smo o potrebi da Federacija BiH bude funkcionalna, da se sada riješe sitne političke dileme i da u narednom periodu pokažemo ozbiljnost kada je riječ o donošenju važnih zakona, pogotovo ovih iz energetskog sektora koji su jako bitni za BiH, FBiH pogotovo”, rekao nam je Konaković.

Dodao je da će ovakvi sastanci postati uobičajena praksa.

“Trebaju nam redovne komunikacije između zastupnika u parlamentu i nas koji vodimo političke procese kako bi smo ih informisali o svemu što se na političkoj sceni dešava.

S obzirom da se zbog obima posla ne možemo često viđati ovo je bila prilika da razmijenimo neke važne informacije i akcenat stavimo na funkcionalnost Vlade i oba doma FBiH”, rekao je Konaković za Klix.ba.

Kako je za N1 pojasnio predsjednik Naše stranke Edin Forto, sastanak je bio operativne prirode, a na stolu su bile ‘standardne koalicijske teme’.

Tvrdi – ovo pitanje nije kamen spoticanja, nada se izboru “najboljeg kandidata u procesu kakav jeste”.

Predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić, u zgradu je stigao tek po okončanju sastanka, pred kamere nije želio, a po odlasku je samo kratko rekao “imam sastanak u OHR-u”.

Podsjećamo, u četvrtak će, nakon skoro više od dva mjeseca od formiranja Vlade FBiH, biti održana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Između ostalog, očekuje se imenovanje Arnela Isaka za dopredsjedavajućeg ovog doma, na šta su neki od zastupnika Naše stranke otvoreno negodovali.

Osim toga, na dnevnom redu bi se trebao naći set energetskih zakona koji će zatim biti upućeni u Dom naroda PFBiH.

Premijer FBiH Nermin Nikšić tražio je povlačenje ovih zakona sa dnevnog reda sjednice Doma naroda PFBiH kako bi ih prvo razmotrio Predstavnički dom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.