Elmedin Konaković ne krije da je prezadovoljan: “Velika pobjeda u Srebreniku!” Oglasili se i iz SDA, tvrde da je Migdad Hasanović novi načelnik Vogošće

Adnan Bjelić (kandidat NiP-a, SDP-a i Naše stranke) pobijedio je u utrci za gradonačelnika Srebrenika, potvrdio je to predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković. U utrci za gradonačelnika Srebrenika bila su samo dva kandidata. Pored Bjelića u utrci je bio i Nermin Tursić iz SDA.

Pobjedu u Srebreniku proglasio je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde. On je poručio da je pobjeda u Srebreniku ubjedljiva.

“Pobjeda u Srebreniku. Velika pobjeda!! Uvjerljivo vodstvo u Bihaću, pobjeda u Tuzli”, napisao je kratko lider NiP-a.

Pravo glasa u Srebreniku imalo je nešto više od 39 hiljada građana, a glasalo je 12.882 birača ili 33,57 posto.

Građani su svoje pravo mogli ostvariti na 67 biračkih mjesta koja su bila otvorena do 19 sati, nakon čega je uslijedio proces prebrojavanja glasova.

Prema posljednjim podacima CIK – a, koji su objavljeni u 19 sati, najveća izlaznost je bila u Bratuncu 47,69 posto, a najmanja u Tuzli 23,14 posto. U Zvorniku je ukupno na glasanje izašlo 29,10 posto, u Bihaću 30,93 posto i u Vogošći 30,47 posto.

Izbori u Vogošći

Nakon što su večeras u 19 sati okončani prijevremeni izbori za gradonačelnike i načelnike u BiH, na osnovu preliminarnih rezultata glasanja za Klix.ba iz SDA je potvrđeno da je novi načelnik općine Vogošća njihov kandidat Migdad Hasanović.

Na osnovu 70 posto prebrojanih glasova u SDA-u je utvrđeno da njihov kandidat ima skoro dvostruko više glasova od kandidata Trojke.

Za načelnika općine Vogošća kandidirani su bili Adnan Šerak (Ujedinjeni – NiP-NS-SDP) i Migdad Hasanović (Stranka demokratske akcije -SDA).

Sva biračka mjesta u Općini Vogošća otvorena su na vrijeme, jutros u sedam sati, a pravo glasa na ovim izborima imalo je oko 28.000 birača uključujući i one koji su imali pravo glasati putem pošte.

Iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine će tek saopćiti ko je novi načelnik Vogošće prema utvrđenim preliminarnim rezultatima izbora.

Migdad Hasanović obnašao je dužnost v.d. načelnika općine, a diplomirani je inženjer elektrotehnike sa više od 17 godina iskustva u struci.

Već oko 20 sati večeras iz izbornog štaba SDA istaknuto je kako Hasanović ubjedljivo vodi sa dvostruko boljim izbornim rezultatom od svog protukandidata Šeraka.

Iz Centralne izborne komisije BiH su javili da je do zatvaranja biračkih mjesta u Vogošći glasalo 8.305 birača ili 30,47 posto.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.