Elmedin Konaković reagovao i uzvratio na javne prozivke Sebije Izetbegović: “Njena opsesija mojim imenom i mojom diplomom ponekad me zaista čudi”

Senat UNSA će na sebe preuzeti istragu o diplomi Sebije Izetbegović, odlučeno je na današnjoj sjednici Senata.

Izetbegović je kazala kako je, zbog njenog prezimena, uvijek bila pod dodatnom lupom. Poručuje kako niko nikada nije iznio nijednu spornu sitnicu na račun njene dokumentacije.

Upitala je, također, rektora Škrijelja zbog čega javnost nije upoznata sa inspekcijskim nalazom diplome lidera NiP-a Elmedina Konakovića.

Lider stranke Narod i pravda joj je odgovorio, a u izjavi za Oslobođenje je kazao:

“Opsesija Sebije Izetbegović mojim imenon i mojom diplomom ponekad me zaista čudi.

To neće pomoći u njenom predmetu, pomoći će samo dokaz da je u Zagrebu zaista studirala i polagala”, rekao je Konaković.

Inače, Sebija Izetbegović je uputila vrlo oštre riječi.

“Svi izbori na Medicinskom fakultetu UNSA moraju proći provjere komisija i biti praćeni zvaničnim izvještajima tih komisija koji se prezentiraju pred Naučno nastavnim vijećem Medicinskog fakulteta. Tako je bilo i u mojem slučaju.

Također, pred prijavu i odbranu magistarske a i doktorske teze, prolazite čitav niz provjera od strane katedre, etičkog komiteta, mentora i članova komisija. Uvijek se mora provjeriti “podobnost teme i kandidata” i nikad niko nije iznio niti jednu spornu sitnicu a kamoli nedostatak ozbiljnije prirode u smislu nedostatka dokumentacije ili bilo čega.

Moje prezime je uvijek bilo dodatna “lupa” pa se sve provjeravalo po više puta. Sva moja dokumentacija uredno je predata na Medicinski fakultet UNSA a birana sam u zvanja od 1996 g. što je više nego dovoljno dug period da se utvrdi da nešto nedostaje. Članovi mojih komisija bili su i nekadašnji dekan, rektor, šefovi katedri, ugledni i vrlo strogi šef etičkog prof. Šišić, profesori iz Zagreba i Rijeke, Tuzle…..

Izričita obaveza fakulteta je da čuva dokumentaciju, to nije obaveza kandidata. Navedeno je potvrdio i “usmjereni” inspekcijski nalaz Kantonalne inspekcije za visoko obrazovanje. Raniji inspekcijski nalazi ukazuju da je Medicinski fakultet kažnjavan zbog neadekvatnog čuvanja dokumentacije drugih studenata.

Kao što sam i ranije navela ovo je politički motivirana hajka ali i direktna diskriminacija prema meni jer poništava jasan nalaz inspekcije u mom slučaju a prihvata nalaz iste inspekcije koji nesporno ukazuje na sumnjivo stečenu diplomu Elmedina Konakovića”, kazala je između ostalog Izetbegović.

Ostatak njene izjave čitajte na linku ispod.

VEZANI TEKST: Sebija Izetbegović javno progovorila o sjednici UNSA i svojoj diplomi: “Moje prezime je uvijek bilo dodatna “lupa” pa se sve provjeravalo po više puta”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.