Elmedin Konaković se izvinio zbog nasilničkog ponašanja Halila Bajramovića, najavio je i sankcije

Lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković reagovao je na incident u kojem je učestvovao član ove stranke i njihov federalni zastupnik Halil Bajramović.

Bajramović je, naime, jučer tri puta udario Sulejmana Samardžića (NES), inače savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića.

Incident se odvijao u sarajevskom hotelu Holiday Inn, a sve su zabilježile i nadzorne kamere.

Konaković je u reakciji objavljenoj danas na zvaničnom Twitter nalogu osudio napad NiP-ovog zastupnika, te se cjelokupnoj javnosti izvinio u ime rukovodstva i članova stranke.

“Nasilje nema opravdanje.

Organi stranke će adekvatno reagovati i sankcionisati ovo i svako drugo neprimjereno ponašanje”, obećao je Konaković.

Još jedan od visokorangiranih članova stranke, Aljoša Čampara, nešto ranije je naglasio kako je zgrožen snimkom incidenta koja je osvanula u medijima.

Čampara je na Facebooku napisao da nasilje nije i nikada ne smije postati ponašanje koje je prihvatljivo ili ponašanje koje šutnjom odobravamo.

“Zgrožen sam snimkom koji je jučer objavljen u bosanskohercegovačkim medijima. Kao čovjek, građanin Bosne i Hercegovine, federalni ministar unutrašnjih poslova i kao član Predsjedništva NiP-a najoštrije osuđujem nasilničko ponašanje Halila Bajramovića.

Nasilje je neprihvatljivo i ono ne dozvoljava nikakve kalkulacije! Identičan stav zauzeo sam i kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako, sada već suspendovani, policijski službenik FUP-a Zoran Čegar šamara mladića na parkingu koji ne pruža otpor.

Moja, prije svega ljudska obaveza, je da reagujem. Uvjeren sam kako će nadležni organi poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti”, napisao je Čampara.

Također, NES je zatražio procesuiranje NiP-ovog Halila Bajramovića zbog ovog primitivnog fizičkog napada.

I on je, između ostalog, izrazio svoje uvjerenje kako će stranački organi poduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti.

VEZANI TEKST: Objavljen video političkog incidenta iz hotela u Sarajevu: Pogledajte kako Bajramović u liftu šamara Samardžića

Podsjetimo, Mustafa Ružnić je u razgovoru za N1 jučer naglasio da njegov savjetnik Samardžić i od ranije trpi prijetnje koje dolaze od Bajramovića, dok je Bajramović, gostujući u emisiji Newsnight, a nešto prije nego će snimak biti objavljen – tvrdio kako nije napao kolegu iz USK.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.