Elmedin Konaković videom uzvratio Bakiru Izetbegoviću: “Vrijeme je da se ovakvim lažima stane u kraj”

Ministar vanjskih poslova i lider NiP-a Elmedin Konaković je na društvenoj mreži X objavio video u kojem je odgovorio Bakiru Izetbegoviću, koji ga je nazvao slugom HDZ-a i Zagreba. Konaković je objavio arhivski govor Izetbegovića u kojem spominje neka svoja ustupanja HDZ-u. Izetbegović je tada objasnio šta “drži” HDZ.

“Iskreirali su narativ kako smo mi nešto udovoljavali HDZ-u, sluge smo Zagreba i još neke slične stvari kako smo trgovali zbog svojih pozicija, a šta se zapravo desilo i kako je HDZ dobio sve te silne pozicije poslušajte u nastavku videa u trenutku iskrenosti čovjeka kojeg ćete prepoznati” – započeo je Konaković.

Onda je Konaković objavio govor Bakira Izetbegovića.

Izetbegović je tada objasnio šta “drži” HDZ.

“Od stotinu bitnih pozicija na nivou države (direktorskih i ministarskih) Hrvati imaju 34 posto, a Bošnjaci i Srbi imaju po 33 posto što je protiv zakona i Ustava, na nivou FBiH imaju preko 50 posto tih pozicija u odnosu na ono što Ustav FBiH to propisuje” – rekao je tada Izetbegović.

Konaković je u nastavku prozvao Izetbegovića kako je rekao da će ga zbog toga napadati, pa je odlučio iz tog razloga napasti njih “koji to nikada nisu radili”.

“I uvijek smo davali nešto više hrvatskom korpusu koji je najmalobrojniji u BiH.

I možda ćemo biti zbog toga prozivani, evo danas sam kazao da imaju 34 pozicije, a mi imamo 33, HDZ ima više ministara nego SDA” – rekao je Izetbegović.

Konaković kaže da je Izetbegović sve ovo rekao 22. maja 2022. godine.

“Rekao je ovo prije opštih izbora i mnogo prije nego što je Trojka na državnom nivou preuzela vlast. Sve ove silne pozicije HDZ uživa dugi niz godina, a sada smo saznali kako je do njih došao i vrijeme je da se ovakvim lažima stane u kraj” – poručio je Konaković.

Pogledajte video.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.