Englesko-bosanska firma GRM Digital krenula u osvajanje azijskog tržišta

Englesko-bosanska agencija za digitalni marketing i izradu web-stranica GRM Digital proširila je svoje poslovanje i na prostore Azije. Proteklog mjeseca otvorili su i svoju novu poslovnicu u Pakistanu.

Tako je ova kompanija koja uspješno radi od 2009. godine svojim dosadašnjim sjedištima u Londonu, Leedsu, Amsterdamu i Sarajevu dodala i lokaciju u Islamabadu.

Izvršnog direktora GRM Digital Nedžima – Nej Gakenyija pitali smo koji su motivi proširenja na azijsko tržište:

“S obzirom da je GRM Digital dobro pozicioniran na evropskom tržištu, odlučili smo da je proširenje na azijsko tržište ključan korak u našem daljnjem rastu i razvoju. Razlog ovog strateškog poslovnog koraka je to što su naši glavni ciljevi uspješno poslovanje na multikulturalnom nivou i saradnja s preduzećima iz što većeg broja različitih sektora. Zbog toga nastojimo pružati naše digitalne usluge klijentima iz raznih lokacija i vremenskih zona, a nova poslovnica u Islamabadu je izuzetno važan faktor u tom poduhvatu.”

Osim toga, ekspanzija tima GRM Digitala popraćena je i uspjesima na lokalnom tržištu Bosne i Hercegovine.

Ova agencija nastoji sklopiti saradnju sa što većim brojem bosanskohercegovačkih kompanija kako bi im mogla isporučiti efikasna digitalna rješenja i pomoći da ojačaju svoje digitalno prisustvo, koje je danas ključno za uspjeh u poslu. Tako su odnedavno novi klijenti GRM Digitala postali NoBil, prvi proizvođač madraca u Bosni i Hercegovini, Agencija FCM i IT kompanija IMTEC jedno od vodećih imena na lokalnom tržištu kad su u pitanju prodaja i servis računara i računarske opreme.

Širenje na bosanskohercegovačkom tržištu Nedžim – Nej Gakenyi, izvršni direktor GRM Digitala, komentariše na sljedeći način:

„Mnogim lokalnim kompanijama je potrebna pomoć pri digitalnoj transformaciji i planiranju strategije kojom bi ojačali svoj brend, a mi im želimo pružiti način da u tome uspiju. Stoga smo izrazito uzbuđeni i ponosni što su NoBil, FCM i IMTEC odabrali baš nas i što imamo priliku doprinijeti ostvarenju njihovih poslovnih ciljeva. Radujemo se nadolazećoj saradnji te nastavljamo raditi na osvajanju novih klijenata u BiH.”

Kako bi pomogli bh. kompanijama da se izbore s digitalnim izazovima GRM Digital nudi besplatne 30-minutne strateške sesije u kojima ih upoznaju s novima tehnologijama i načinima poslovanja. Termin se može zakazati putem e-maila [email protected].

Inače, za one koji ne znaju, Nedžim – Nej Gakenyi je porijeklom iz Prijedora, roditelji su mu poznati prijeratni prijedorski ljekari dr. Murhaf i dr. Samka Gakenyi koji od 1992. godine žive u Velikoj Britaniji i spadaju u plejadu istinskih ambasadora Bosne i Hercegovine koji svoju zemlju širom svijeta predstavljaju na neki drugi, ljepši način.

Pored toga, Nedžim – Nej Gakenyi u poslovnom svijetu poznat je i po tome što u svim biznis-projektima značajnu ulogu imaju njegovi uposlenici koji su većinom bh. korijena i što nastoji u te projekte uvijek uključiti i tržište svoje domovine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.