Enis Bešlagić došao pred zgradu OHR-a i žestoko poručio visokom predstavniku Christianu Schmidtu: “Zamislite tek kako su “pukli” građani Bosne i Hercegovine”

Poznati bh. glumac Enis Bešlagić došao je pred zgradu OHR-a odakle se obratio visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Snimak poruke koju je poslao je objavio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

“Gospodine Schmidt, ja sam Enis Bešlagić, građanin ove divne Bosne i Hercegovine. Obraćam se ovdje ispred vaše kancelarije gdje Vi imate finu platu pa ne vidim razlog da Vi onako reagujete, izgubite živce.

Smiješno je gledati da neko iz međunarodne zajednice sa tolikom platom “pukne”. Pa šta bi trebali raditi naši građani koji jedva preživljavaju.

A znate zašto? Zato što vi i međunarodna zajednica nas puštate da tako živimo i radimo sa svim ovim što se nama dešava. U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno četiri godine. Mogli ste zaustaviti taj rat.

Nakon rata ste nam obukli luđačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum”, kazao je između ostalog Bešlagić.

“Niste razvijali infrastrukturu u Bosni i Hercegovini. Naši putevi, naše granice su katastrofalne. Sve ste omogućili da mi odrastamo samo u nacionalnim torovima.

Naša djeca nisu kriva što su tako nacionalno obojena i što su odgojena sa mržnjom 25 godina zato što ste vi iz međunarodne zajednice ćutali. I sad ste došli i vi ste “pukli” za šest mjeseci. Zamislite tek kako su “pukli” građani Bosne i Hercegovine.

Zato vas molim. Znate kako se živi u međunarodnom i pravnom poretku. Nametnite te zakone kako vi živite u Evropi, ako želite da budemo dio Evrope. Ako ne. Pustite nas molim vas, ne možemo ni vas više gledati. Hajte i vi kući, ionako nećete ništa napraviti”, zaključio je Bešlagić.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.