Evo kako spriječiti nakupljanje leda u frižideru i zamrzivaču

Zamrzivač bi trebalo redovito odleđivati ​​kako bi mogao učinkovito raditi. Uz jednostavan trik možete spriječiti stvaranje debelih slojeva leda u zamrzivaču.

Kada otvorite zamrzivač, topli zrak ulazi unutra zajedno s vlagom.

Ako se ova vlaga smrzne, mogu nastati debeli slojevi leda. Oni ne samo da zauzimaju prostor u zamrzivaču, već također uzrokuju da zamrzivač troši više energije.

Potrošnja energije zamrzivača se povećava jer uređaj mora hladiti svoju unutrašnjost kroz debeli sloj leda. Taj učinak možete spriječiti redovnim odmrzavanjem. Stvaranje novog sloja leda možete spriječiti i poznatim kućnim trikom.

Čudotvorni lijek

Natrijev bikarbonat pravi je čudotvorni lijek za kućanstvo, a također vrlo jednostavno pomaže spriječiti stvaranje debelog sloja leda u zamrzivaču. Evo kako to funkcioniše:

Odmrznite zamrzivač kao i obično.

Zatim na vlažnu krpu stavite jednu do dvije žlice sode bikarbone.

Temeljito obrišite zidove, strop i pod zamrzivača.

Pazite da ne oštetite gumene brtve. Može ih oštetiti soda bikarbona.

Soda bikarbona osigurava da se vlaga ne taloži tako brzo u zamrzivaču. To usporava stvaranje sloja leda. Ako ste stjenke obrisali sodom bikarbonom, također ćete pri sljedećem odmrzavanju lakše ukloniti sloj leda. Osim toga, soda bikarbona riješava i neugodne mirise u zamrzivaču.

Ako nemate sodu bikarbonu pri ruci, ali ipak želite odmrznuti zamrzivač, trik također funkcionira s dva druga kućna trika koja uključuju ulje za kuhanje i glicerin. Jednostavno nakapajte malo odgovarajuće tekućine na mokru krpu i obrišite zamrzivač kako je opisano.

Učinkovitiji savjeti

Ako želite još učinkovitije spriječiti stvaranje sloja leda u zamrzivaču, pridržavajte se i ovih drugih savjeta:

-Zamrzivač ili hladnjak ne smiju se nalaziti preblizu kuhinjskih uređaja poput štednjaka ili perilice posuđa. Zbog topline koju ti uređaji ispuštaju, vašem će zamrzivaču trebati više energije za hlađenje. Također, toplina koju stvara sam zamrzivač manje je sposobna pobjeći. Rezultat: stvara se sloj leda.

-Iz istog razloga, trebali biste paziti da zamrzivač nije preblizu zidu i da još uvijek ima dovoljno prostora za odavanje topline prema van.

-Ne ostavljajte vrata zamrzivača otvorena duže vrijeme. Ako ga brzo zatvorite, unutra će ući manje toplog zraka.

-Ostavite hranu da se ohladi prije nego što je zamrznete. Kondenzacija koja se stvara zbog topline u zamrzivaču postaje sloj leda.

-Provjerite je li brtva vrata još netaknuta. Ako je pokvaren, topli zrak lako će ući u vaš zamrzivač

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.