Evo šta im treba da prođu dalje, Hrvatska se našla u ozbiljnoj “zavrzlami” na Evropskom prvenstvu: U spektakularnom meču su poraženi od Francuske

Rukometna reprezentacija Francuske je u prvom kolu grupe 1 na Evropskom prvenstvu u Njemačku savladala selekciju Hrvatske rezultatom 34:32. Sada su Hrvati u nezgodnoj situaciji u borbi za medalju na Evropskom prvenstvu i do kraja nemaju pravo na kiks dok su Francuzi s ova dva boda došli nadomak plasmana u polufinale.

Hrvatska je u ovaj meč ušla bez kapitena Domagoja Duvnjaka, a vodila je na startu 3:2. U devetoj minuti dva razlike za Hrvate, sjajan je bio Mario Šoštarić.

Hrvati su bolje otvorili utakmicu i imali su vodstvo i od 7:5 nakon čega je uslijedila serija grešaka pa su Francuzi preokrenuli serijom 3:0 i došli u vodstvo koje su održavali do finiša prvog dijela.

Vodili su Trikolori i tri razlike, bilo je 17:14 nakon čega su Hrvati iskoristili momentum Dominika Kuzmanovića i izjednačili rezultat na 17:17, a na odmor se otišlo pri rezultatu 18:18.

U drugom dijelu ista priča, Francuzi su igrali jako dobro, Hrvatska imala određene probleme u igri, no dobro se držala, a imali su naše komšije i veliku podršku svojih navijača sa tribina.

Sjajni glman Kuzmanović držao je Hrvate u igri, imao sjajan prosjek, no njegovi igrači to nisu dosta puta iskoristili. Karačić je u 40. minuti imao takvu šansu, no golman Francuske je spasio i ostalo je 22:21. Na drugoj strrani Fabregas je povisio na 23:21, a zatim griješi i Srna, te Francuzi pogađaju i idu na plus tri.

Potpuni raspad sistema vidio se kod Hrvatske petnaest minuta prije kraja. Francuzi su imali plus četiri, 26:22, te za naše komšije nikako na parketu stanje nije bilo dobro. Ipak, Hrvatska se nije predavala i preko Srne smanjuje na dva gola zaostatka (27:25).

Imali su Hrvati i napad da dodatno smanje prednost, ali Glavaš je bio neoprezan. Na drugoj strani sedmerac, ali 21-godišnji Kuzmanović opet brani i ostavlja Hrvatsku u igru, no lopta je otišla u aut i novi napad za Francuze. Opet je Kuzmanović odbranio, a zatim Srna pogodio i jedan razlike je bilo za Francusku.

Kuzmanović je nastavio “maltretirati” Francuze, ponovo je odbranio, a na drugoj strani Francuzi kradu loptu i zatim pogađaju na prazan gol za 28:26.

Zatim Francuzi opet kradu loptu, ponovo je gol prazan i to je 29:26. Seriju Francuza prekinuo je Klarica sedam minuta prije kraja, no Francuzi brzo uzvraćaju te sigurno drže plus tri (30:27).

Pet minuta do kraja bilo je 30:28, Francuzi su imali napad, te iskoristili ga i otišli na plus tri – javlja Sportsport.ba. Ipak, Hrvatska se nije predalva i dolazi na 31:30 dvije minute do kraja. Kuzmanović nakon toga brani, no norveške sudije daju dvije minute Glavašu i tako spašavaju Francuze u ovoj situaciji. Sa sedmerca Francuzi odlaze na 32:30.

Hrvati se više nisu mogli vratiti i Francuska je slavila važnu pobjedu 34:32.

Hrvatska je na kraju poražena i sada je u velikim problemima. Hrvati moraju dobiti naredne tri utakmice da bi prošli dalje, što sigurno neće biti lako.

Dvije ekipe iz grupe idu dalje.

Pogledajte tabelu.

Pogledajte i snimak koji je objavio EHF.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.