Evo šta je poručio, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao Kurban-bajram: “Želim da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, radosti i veselju sa svojim najdražim

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je najsrdačnije čestitke vjernicima islamske vjere i poglavaru Islamske zajednice Huseinu ef. Kavazoviću povodom velikog vjerskog praznika Kurban-bajrama sa željom da ga provedu u miru, spokoju i radosti u krugu svojih najbližih.

– Ovaj vjerski praznik iznova nas podsjeća na neprolazne vrijednosti uzajamnog uvažavanja i poštovanja. Neka i ovaj Bajram da svima nade i vjere u bolju budućnost koju možemo graditi samo uz puno razumijevanje i poštovanje svih i svakoga – istakao je Dodik u čestitki povodom Kurban-bajrama.

Dodik je naveo da bajramske poruke treba u svakom čovjeku da probude i ojačaju osjećaje odgovornosti i razumijevanja prema svim ljudima i da sa tim porukama idu kroz život poštujući različitosti.

– Praznik Kurban-bajram je jedna od prazničnih prilika za okupljanje porodice, rodbine, prijatelja i komšija i s toga želim da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, radosti i veselju sa svojim najdražim – poručio je Dodik.

Oglasio se i Željko Komšić.

“Muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Kurban-bajram.

Predstojeće dane želim da provedete u dobrom zdravlju i da radost praznika podijelite sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama, iskazujući humanost i solidarnost prema onima kojima su najviše potrebne.
Bajram šerif mubarek olsun”, naveo je Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je također čestitku u povodu Kurban-bajrama]

Reisul-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori upućujem najiskrenije čestitke u povodu Kurban-bajrama, uz želju da bajramske dane provedete u dobrom zdravlju i sreći sa porodicom, komšijama i prijateljima.

Vrijeme Kurban-bajrama je vrijeme jačanja svijesti o podnošenju žrtve u ime višeg cilja, kako bismo ojačali našu duhovnost i pokazali solidarnost.

Obilježimo i ovaj bajram u duhu stare dobre bosanskohercegovačke tradicije, dijeleći radost iz porodičnih krugova sa prijateljima i komšijama.

Bajram šerif mubarek olsun”, naveo je Džaferović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.