Facebook proradio nakon historijskog pada, evo što kažu u kompaniji, oglasio se i Mark Zuckeberg

Facebook je okrivio “neispravnu promjenu konfiguracije” za višesatnu blokadu koja je spriječila milione njihovih korisnika u pristupu društvenim medijima i uslugama razmjene poruka kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger.

Kompanija na blogu nije navela ko je izvršio promjenu konfiguracije i je li bila planirana.

Nekoliko zaposlenika Facebooka koji su željeli ostati anonimni rekli su ranije Reutersu kako vjeruju da je do prekida došlo zbog interne pogreške u načinu na koji se usmjerava internetski saobraćaj.

Kvarovi internetskih komunikacijskih alata i drugih resursa koji ovise o istoj mreži pojačali su problem, rekli su zaposlenici. Sigurnosni stručnjaci nisu odbacili mogućnost nenamjerne pogreške, ali ni sabotaže.

Na Facebooku se javio i sam Mark Zuckerberg.

“Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger se vraćaju online. Oprostite na smetnji – znam koliko se oslanjate na naše usluge da biste ostali povezani s ljudima do kojih vam je stalo”, rekao je Zuckerberg.

“Žao mi je za svaku malu i veliku kompaniju, porodicu i pojedinca koji ovise o nama”, napisao je na Facebooku glavni tehnološki direktor Mike Schroepfer, dodajući da “može proći neko vrijeme da dođu do 100 posto”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.