Federalni ministar MUP-a Ramo Isak oštro na Face-u: Dosta mekušaca! Neki iz RS-a nanijetili nerede, nisu uspjeli! Država pobijedila!

Ramo Isak, ministar MUP-a FBiH gostovao je na Face televiziji: “Ja nisam dozvolio okupljanje pred sudom! Ne trebaju nam incidenti! I Nenadu Nešiću i Siniši Karanu država BiH je najbitnija! Politika na jednu stranu, ali sigurnost države je prioritet! Moramo štititi državu, pa onda sve ostalo”, istakao je Isak.

Isak se zahvalio Nešiću i Karanu na saradnji i kooperativnosti zbog osiguravanja sigurnosti građana BiH.

Državne su agencije odradile posao! Dobili smo sve potrebne informacije; sa svima smo kontaktirali – i u RS-u i FBiH! Veliki broj građana nije htio da se odazove! Građani neće da budu iskorišteni za politiku!

Ovo je pobjeda! Danas su svi bili na visini zadatka! Boračka udruženja su me kontaktirala. Rekao sam da ne trebaju izlaziti i svi su me poslušali! Pobijedila je država, a i profesionalizam! Tu smo da zaštitimo građane!

Zanijetili su ovi iz RS-a, ali nisu uspjeli! Visokog rizika više nema!

Institucije BiH mogu da se uhvate ukoštac sa svim! Mi iz struke se razumijemo; politika na jednu, a sve ostalo na drugu stranu! Okupljanje ispred suda bi omogućilo da dođe do sukoba!

Sitnica koja proizvede sukob može proizvesti neke druge posljedice! Od ministra RS-a sam zahtijevao da ispoštuju sve zakone! Ko nije ispoštovao procedure – bit će sankcionisan!

Nismo kontaktirali EUFOR jer smo znali da možemo odgovoriti zadatku! Dokazali smo da možemo očuvati sigurnost i nositi se sa svim problemima!

Sanja Vulić će shvatiti da je samu sebe demantovala! Ne treba dolijevati ulje na vatru; vatra se gasi vodom! Onaj ko krši Ustav treba odgovarati! BiH je država i niko je ne može rušiti! Ovu državu će štititi svi narodi!

Smatrao sam Cvijanović ozbiljnom političarkom! Ne postoje entitetske linije! BiH ima samo jednu granicu! Tu se zna ko može izaći i ko je čuva! Ako je izjavila da je ovo generalna proba za ono što slijedi, to je neozbiljno!

BiH je jedinstvena država! Za ovu državu sam već prolio krv, a neće mi biti teško to opet uraditi! Ipak, mislim da neće doći do sukoba; vjerujem u sigurnosne snage!

Otcijepit se?! Gdje će, šta će, ko će ih primiti?! Hoće da budu građani trećeg reda?! Jedino ovdje možemo biti građani prvog reda! Ovdje se svi pitaju, sjede na dobrim pozicijama; nigdje drugo ih neće dobiti! BiH je naša država, svih naroda! Ovdje smo na svome, svi!

Poduzeli smo veliki broj mjera! Sudovi će procesuirati odgovorne! Reagujemo preventivno! Dosta krivičnih djela se nije desilo i neće se desiti! Pokazali smo da smo sposobni i da možemo!

U zadnjih sto dana su sve akcije uspjele! Imamo jaku saradnju sa svim kantonima! Sve agencije na teritoriji BiH razmjenjuju sve informacije da bi se spriječio svaki oblik krivičnog djela!

Moje je da sigurnost BiH bude što bolja. Uradit ću sve da građani budu što sigurniji”, rekao je Isak između ostalog.

Pogledajte gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.