Filmske scene u Sarajevu, policija bila u akciji, objelodanjeni su detalji otmice i potjere koja se dogodila na Ilidži

Zbog pokušaja otmice državljanina Sirije na sinoć na Ilidži sarajevska policija je uhapsila petoricu Ukrajinaca. Kako je saopćeno iz MUP-a KS, Policijska uprava Ilidža obaviještena da je na kružnom toku, u naselju Pejton na Ilidži, više osoba napalo jednog muškarca, kojeg su potom nasilno smjestili u vozilo kombi i uputili se u pravcu Blažuja.

To je aktiviralo veliku policijsku potragu, a brojni policijski službenici su bili na terenu , na području Stojčevca, s obzirom na to da su intenzivno tragali za otmičarima, ali i da radili na oslobađanju otete osobe, što su i uspjeli.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su operativnim radom na terenu pronašli predmetni kombi ‘Ford’, u samouslužnoj autopraonici na području ulice Plandište i jednog muškarca, D. D., državljanina Ukrajine, koji se može dovesti u vezu s ovim događajem.

Nedugo zatim, u ulici Plandište, policijski službenici pokušavaju zaustaviti motorno vozilo ‘Škoda’ u kojem su se nalazile osobe od interesa. Vozač vozila odbija naredbu za zaustavljanje i nastavlja vožnju u pravcu Vrela Bosne.

Na izletištu Vrelo Bosne, policijski službenici zatiču vozilo, dok su osumnjičeni bijeg nastavili pješke”, opisali su iz policije kako je izgledala potjera.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo djelo je okvalifikovao kao Protivpravno lišenje slobode (član 179. KZ FBiH), a zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog djela, uhapšeni su Y. L. (2005), Y. H. (2003), O. I. (1985), D. D. (2004) i jedna ženska osoba A. M. (2005), svi iz Ukrajine.

“Prethodno, policijski službenici su locirali objekat u kojem je protivpravno bio zadržan muškarac A. E. A., državljanin Sirije.

Uz pratnju policijskih službenika, prebačen je na KCUS na ljekarski pregled, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede”, navedeno je.

Policijski službenici su izvršili pretres kuće u kojoj je žrtva otmice pronađena gdje su zatekli i vatreno oružje – jedan pištolj.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.