Folk stihovi u Skupštini Srbije, zastupnik poručio Vučiću: “Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo” – pogledajte snimke

Radomir Lazović, šef zastupničke grupe Ne davimo Beograd citirao je stihove folk pjesme u Skupštini te uputio poruku Aleksandru Vučiću kazavši: “Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo”.

“Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo”, rekao je Lazović Vučiću tokom sjednice o Kosovu, aludirajući na to da je preuzeo sve poluge moći.

Tokom rasprave o izvještaju vlade na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, Lazović je rekao:

“Izgleda da ne može da se odluči da li je predsjednik, premijer, predsjednik mjesne zajednice i kao što stih jedne popularne pjesme kaže ‘ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo'”.

“Mi smo kao društvo skrenuli s puta”, poručio je Lazović predsjedniku Srbije.

Vučić mu je potom odgovorio: “Ti lutaš Bebo, skrenuo si s puta bebo…. Ja vam čestitam na tome, to je, rekao bih, nešto što će ući u anale Skupštine – da u raspravi o Kosovu ljudi slušaju o tome:

‘Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo’. Ja mislim da je to najviši stepen odgovornosti koji ste mogli da pokažete baš u raspravi oko Kosova”.

“Niti sam beba, niti lutam, već imam svoju politiku. A što se tiče vas, vaša politika je loša, nimalo nije naivna, ni nevina, već je veoma opasna po interese Srbije, zato što bi vi našu zemlju ostavili bez struje i rudare bez posla ostavili”, zaključio je Vučić.

Isječci dok dva političara citiraju stihove numere koju izvodi pjevačica Maja Berović ubrzo su postali hit na društvenim mrežama, a mnogi su iskazali čuđenje i nevjericu da se u Skuštini Srbije citira jedna folk pjesma – javlja Klix.

Pogledajte snimke.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.