Fotograf direktno u centar: Pogledajte samo ove izraze lica trojice članova, u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine stigli EU parlamentarci

Sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas se u zgradi ove institucije sastala delegacija zastupničke grupe Zelenih u Europskom parlamentu.

Viola von Cramon, izvjestilac EU za Zapadni Balkan, Romeo Franz, predsjednik delegacije EU Parlamenta za odnose sa BiH, europarlamentarka Tineke Strik i Boris Mijatović, član Bundestaga u posjeti su Sarajevu od 19. juna 2022. godine.

“Mi, barem u Evropskom parlamentu, uvijek navodimo da u slučaju da Moldavija i Ukrajina dobiju status kandidata moramo dati nešto i Zapadnom Balkanu da pokažemo da možemo biti shvaćeni kao kredibilni, da povjerenje u nas nije potpuno izgubljeno”, kazala je jučer Von Cramon-Taubadel.

Član Bundestaga Boris Mijatović ocijenio je kako “secesionističke politike” lidera SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorada Dodika i Dragana Čovića, predstavljaju prijetnju po državu.

“Vjerujemo da obje te politike koju su ovi ljudi vodili i javno zagovarali posljednjih sedmica i mjeseci predstavlja prijetnju za zemlju.

Naravno, sve stranke koje se pridržavaju nacionalističkih principa su prijetnja za državu, tako da su u istom paragrafu u kojem su navedena ova dva imena spomenute sve tri strane.

Tu je osuda bošnjačkih, srpskih i hrvatskih stranaka zbog politike koja slijedi samo nacionalističko razmišljanje. Zato što vjerujemo da je nacionalističko razmišljanje put ka odvajanju”, zaključio je.

Sudeći prema fotografijama reportera portala Radiosarajevo.ba, Dodik nije bio pretežno raspoložen.

Strik, Džaferović i Dodik
Strik, Džaferović i Dodik

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.