Gasi se reality Zadruga, potvrdio vlasnik Pinka Željko Mitrović, spomenuo i Vučića

Vlasnik srbijanske televizije Pink Željko Mitrović donio je odluku o gašenju kontroverznog reality programa Zadruga.

“Na preporuku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, donio sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem rijaliti program ‘Zadruga’.

Vjerujem da je jedinstvo Srbije i procjena predsjednika Srbije, važnija od svake vrste interesa Pinka i mog ličnog interesa”, napisao je Mitrović.

Reality show Zadruga se na Pinku emituje od 2017. godine i kroz kuću su prošle stotine učesnika iz Srbije, ali i ostalih zemalja regiona.

Gledatelji su putem nacionalne frekvencije u Srbiji mogli 24/7 uživo gledati fizičke obračune, gnusne uvrede i psovke, vrijeđanje na svakoj mogućoj osnovi, nasilja nad ženama, eksplicitne scene, širenje bluda i nemorala, promovisanje nasilja, kriminala, poroka…

Iako su građani peticijama dugo vremena pokušavali da se ovaj reality zabrani, vlasnik Pinka i vladajući režim Srbije na to nisu pristajali.

Važnije od svega je bila enormna zarada koju je donosio ovaj gledani reality, ali i jeftina zabava za narod dok su političari istovremeno igrali svoje igre.

Ova vijest dolazi uoči velikog mitinga u Beogradu iza kojeg stoji vladajući režim na čelu s predsjednikom Vučićem.

Taj miting će biti kontraprotest demonstracijama koje su proteklih sedmica održavali nezadovoljni građanije Srbije i opozicija.

Jedan od zahtjeva organizatora protesta “Srbija protiv nasilja” jeste i prekid emitovanja Zadruge i sličnih reality programa.

Ostali zahtjevi su zaustavljanje promocije nasilja, a to podrazumijeva momentalnu smjenu svih članova REM-a.

Također podsjetimo, protesti koji su održani širom Srbije intenzivirali su se nakon masakra u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, a deset osoba izgubilo je život.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.