Gazda u svlačionici, na terenu strah i trepet, sve dok nije naletio na Ibru: Završio je u smeću!

Iako u petoj deceniji Zlatan Ibrahimović i dalje igra na vrhunskom nivou za razliku od mnogih njegovih vrašnjaka koji su odavno u penziji.

U prošlosti je Šveđaninu bh. korijena ispričano mnogo priča. Jedno je sigurno kakav je bio kao tinejdžer takav je i sada. Jednostavno nikad nikom nije dao da stane ispred njega.

Ibrahimović je trenutno u Milanu što mu je drugi mandat u dresu Rossonera, prvi je imao prije desetak godina kada je dijelio svlačionicu sa Gennarom Gattusom, Andreom Pirlom, Thiago Silvom, Clarencom Seedorfom i drugim. Tada je ovaj klub osvojio i svoj posljednji Scudetto – podsjeća sportsport.ba.

Gattuso je tada ulazio u jesen karijere i bio je glavni u svlačinici što je nastojao da pokaže i Ibrahimoviću, ali se to za njega loše završilo.

Italijan je imao sličan karakter kao Ibra. Na terenu je bio ratoboran i neustrašiv, strah i trepet za rivale zbog svog agresivnog načina igre. Nije štedio nikog pa ni protivničke trenere.

Poznata je scena kada je za vrat uhvatio pomoćnika Tottenhama Joea Jordana u Ligi prvaka. Zbog tog poteza mu je nedavno propao i posao u londoskom klubu. Izjavio je da se kaje, ali bilo je prekasno.

Na jednom od treninga je odlučio da nervira i dosađuje Ibrahimoviću. Jasno je da jednostavno nije imao šansi protiv 20-ak centimetara višeg Zlatana. Svejedno je pokušao, ali je završio u smeću.

“Jednom je Gattuso odlučio da dosađuje Ibrahimoviću tokom cijelog treninra. Provocirao ga je, ali Zlatan ne bi rekao ni riječ, barem se tako činilo”, otrkio je Thiago Silva te nastavio:

“Dvojica su se srela na putu ka svlačionici, tada je Ibrahimović zgrabio Gattusa i bacio ga u kantu za smeće. Nismo vjerovali svojim očima, pogotovo kad smo vidjeli Gennarov izraz lica. Cijelu sedmicu sam se smijao.”

Tako je Gattuso postao samo jedna u nizu Ibrinih žrtvi. Ranije su to bili Rafael Van der Vaart, Oguchi Onyewu, Tyorne Mings i drugi. Inače, tokom tuče sa Onyewuum Gattuso je krenuo da razdvoji dvojicu gorostasa, kada je izvukao najdeblji kraj jer je dobio šaku u lice.

Međutim, bilo je i situacija i kada je Ibrahimović sreo sebi ravne kao što je bio slučaj zimus sa Romeluom Lukakuom kada Belgijanac nije odustupio ni centimetar.

Verbalno su se sukobili tokom milanskog derbija, došlo je do kontakta licem u lice i teških riječi.

“Idi radi ona svoja voodoo sranja magarče jedan”, rekao je Ibrahimović u Lukakuu i navodno mu još uvrijedio ženu. No, tadašnji napadač Intera nije ,mu ostao dužan.

“Je… tebe i tvoju ženu. Nešto si rekao o mojoj majci”, uzvratio je Lukaku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.