Glumac Sergej Trifunović uputio brutalnu poruku Željku Mitroviću zbog odluke o ukidanju “Zadruge”

Glumac Sergej Trifunović reagovao je na objavu Željka Mitrovića, vlasnika srbijanske televizije Pink, o gašenju kontroverznog reality programa “Zadruga” kratko poručivši da je “prekasno za sve”.

Slijedom tragičnog događaja u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu te nizom zločina koji su se desili u Srbiji, tamošnja javnost vršila je pritisak na vlast počev od protesta pa do peticija da se ukine kontroverzni reality program Zadruga.

Iako su građani i prije toga pokušavali ukinuti program, vlasnik Pinka i vladajući režim Srbije na to nisu pristajali. Ipak uoči velikog mitinga u Beogradu iza kojeg stoji vladajući režim na čelu s predsjednikom Vučićem objavljena je vijest da se “Zadruga ipak gasi”

“Na preporuku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, donio sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem rijaliti program ‘Zadruga'”, naveo je Mitrović.

Sergej Trifunović, koji je bio jedan od onih koji su podržali proteste “Srbija protiv nasilja”, uz kratku, ali znakovitu poruku osvrnuo se na ovu odluku.

“Kasno, tebra. Prekasno. Za sve”, poručio je Trifunović.

Sergej i njegove kolege iz glumačke branše našle su se na udaru zbog podržavanja protesta, a čak im je predsjednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poručio da idu iz zemlje, ako im se ne dopada “režim”.

VEZANI TEKST: Političar iz Srbije oštro napao glumce iz zemlje, Dragan Bjelogrlić poručio: Za*ebali ste se, malo je i naša

Reagovao je i glumac Voja Brajović koji je rekao danas da je “budalasta” izjava predsjednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića da bi glumci kojima se ne sviđa režim trebalo da “idu negdje drugdje da glume”.

Brajović je agenciji Beta kazao da je teško komentarisati budalaste izjave koje su loše i po onoga ko ih izgovora.

„Takve izjave imaju za cilj da se javne ličnosti stave van značaja i uticaja u društvu. Oni ne razumiju da će takve izjave naići na osudu i među njihovim pristalicama.

Taj gospodin bi vjerovatno prvo promijenio glumce, a onda i narod. Ne mogu da razumijem tu vrstu poriva. Ovdje se radi o pokušaju da se čitava glumačka branša podijeli“, ocijenio je Brajović.

Dodao je da je upućivanje „nepodobnih“ glumaca da „idu negdje drugdje da glume“, isto kao kada bi rekli da poslanici kojima se ne dopada Skupština mogu da idu u skupštinu neke druge države.

„Kakve ima veze da li se umjetnik slaže ili ne slaže s režimom. Pa zar treba da se u umjetnosti dijelimo po osnovu političkog opredjeljenja. Svaki umjetnik služi svome narodu.

Svakom umjetniku je dat dar od boga da unaprijedi civilizacijski napredak i obogati duh svog naroda“, rekao je proslavljeni glumac.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.