Gorica Dodik o godini mandata Draška Stanivukovića poručila: “Jahanje u svakom smislu ste zaboravili navesti”

Iz PDP-a uputili su saopćenje povodom ulaska u drugu godinu mandata gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića.

– Danas smo ušli u drugu godinu nove Banje Luke, odnosno mandata gradonačelnika Draška Stanivukovića, prvog gradonačelnika nakon 22 godine vladavine jedne stranke.

Prva Stanivukovićeva poruka pri preuzimanju gradonačelničke funkcije bila je da ništa više neće biti isto i to je i ispunjeno – preko 100.000 Banjalučana osjetilo je direktnu podršku ili je bilo obuhvaćeno projektima i mjerama realizovanim u samo prvoj godini mandata nove gradske administracije.

PDP izražava zadovoljstvo što se već u prvoj godini mandata, uprkos opstrukcijama skupštinske većine, počelo sa realizacijom projekata koji su obećani u predzbornoj kampanji, kroz PDP-ov program za Banju Luku „Nova Banja Luka“.

Obezbijeđeni su besplatni udžbenici za osnovce, povoljniji javni prevoz za penzionere, a obezbijeđen je i novac za besplatan prevoz za penzionere sa penzijom do 250 KM i za srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece – saopćeno je iz PDP-a.

Naglašeno je da su, u još jednoj godini pandemije koronavirusa, zdravstveni radnici sa područja Grada Banja Luka dobili direktnu novčanu podršku, a Dom zdravlja najveći grant do sada.

– Kao podršku pronatalitetnoj politici, direktnu novčanu podršku dobile su i porodilje sa područja grada.

U jesen 2020. godine rekli smo da će nova administracija u Banjoj Luci biti okrenuta čovjeku i to je i ispunjeno.

Uz već navedene direktne i indirektne mjere podrške, nisu zaboravljeni ni mladi, te su i studenti i srednjoškolci bili stipendirani tokom prošle godine. Pored ovih rješenja, ne smijemo zaboraviti ni brojne humanitarne akcije, poput „humanog parkinga“ od kojih prihod od naplate ide u humanitarne svrhe.

Gorica Dodik, kćerka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika komentirala je promjene koje su se dogodile tokom prve godine mandata najmlađeg gradonačelnika u historiji Banja Luke Draška Stanivukovića.

Naime, ona je na svom Twitteru napisala “Jahanje u svakom smislu ste zaboravili navesti kao najveću promjenu koja se desila u GU”.

Nakon toga uslijedio je niz komentara ispod njenog tweeta, a samo neki od njih su “Ko tu nije normalan”, “Ubit će te ljubomora”, “Zaboravili ljudi”…

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.