Gorica i Igor Dodik “branili” oca Milorada od srbijanskog novinara, ali onda je tek krenula lavina…

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, sinoć je usred Beograda doživio debakl. Naime, kako smo već objavili, tokom gostovanja na srbijanskoj televiziji Prva, govorio je o aktuelnoj situaciji u BiH, te poručio kako EU neće donijeti odluku o kolektivnim sankcijama RS.

Nakon emisije, u kojoj se Dodik i nije baš proslavio, oglasila su se njegova djeca, Gorica i Igor Dodik.

– Ako Zapad sankcioniše RS, onda su je odvojili od BiH, rekao je Dodik, koji je tokom emisije ušao u polemiku sa drugim gostom emisije, srbijanskim novinarom Zoranom Ostojićem, koji mu je jasno poručio: “Nemoguće je govoriti da se poštuje Ustav, a ne poštovati Ustavni sud”.

– Moguće je, odgovorio je Dodik na što je Ostojić rekao da mu pojasni kako, a član Predsjedništva BiH je odbrusio: “Nisam ja ovdje na isljeđivanju”.

Nadalje je bilo govora o vojsci, prenosu nadležnosti sa države na RS, te je Ostojić kazao da “Dodik dok ljulja Bosnu u problem uvlači i Srbiju, jer Vučić priznaje Schmidta, a Dodik ne”.

Dodik je na to kazao da je Ostojića prije emisije trebalo alkotestirati, a on je ostao pri tezi da Dodik pravi probleme Vučiću.

“Sjećaš li se, Milorade, kad je Karadžić pomislio da je veći od Miloševića, da bude lider Srba? Šta se desilo?”, poručio je Ostojić.

Dodik je nakon toga pohvalio saradnju sa Vučićem, na što je Ostojić odgovorio da je isto govorio za Koštunicu.

“Danas nisam uspjela upratiti gdje je sve tata stigao i sta je sve obišao i koga je sve saslušao, stigao je i u Beograd i upravo je na emisiji uživo na tv Prva. I pored umora koji je očigledan, on ne odustaje, ne znam odakle mu više snage za sve”, napisala je Gorica, te nešto kasnije dodala: “Zoran Ostojić brani Srbiju od Milorada Dodika”.

Nakon ovih postova uslijedili su različiti komentari Goricinih pratitelja:

“Joj gledao sam hahahahah Poderao ga onaj novinar Ostojić ko krme masnu vreću”, “Među vitezovima svih SRBA-primus inter pares”, “Zbog toga i jeste pobjednik”, “Frka je … Mora”, “Pa nije išao pješke”, “Ne zna taj Zoran ni šta priča, izgubio se lik”,”Brani Srbe od kretena koji samo sebi i svojima valja. Ali to će biti kratkog daha kad vam svima sankcije spucaju. Osim ako se niste oslonili na of shore firme i tajne račune po bijelom svijetu”, “Koja sprdačina od čoveka”…

I sin lidera SNSD-a je, baš kao i njegova sestra, prokomentarisao emisiju i očevo gostovanje.

“Kakav primitivac i teletabis kao sagovornik koji nema ni najosnovnije obrazovanje niti poštovanje kada se obraća Predsjedniku, ko god i kakav god on bio.. ne znam ni po kom osnovu on ima ikakav kredibilitet da gostuje na tv uopšte”, napisao je očito izrevoltirani Igor Dodik.

A onda je i njegov tvit izazvao brojne reakcije: “Nego sine kad kreće TV da gledamo”, “Hahahahhaha Eto vi možete nekog nazvati primitivcem”, “Možda su “politička nedonoščad” preuzela inicijativu?”, “Ima li većeg teletabisa od tvog tate ???”… samo su neki od komentara koji su uslijedili.

Još tokom emisije oglasila se ponosna kćerka člana Predsjedništva BiH:

Dodik je nakon toga pohvalio saradnju sa Vučićem, na što je Ostojić odgovorio da je isto govorio za Koštunicu.

Još tokom emisije oglasila se ponosna kćerka člana Predsjedništva BiH:

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.