Govor iz Srbije širi se Balkanom: Lekcija roditeljima zbog bizarne scene

Govor direktorice Puls Teatra iz Lazarevca Ivane Nedeljković dijeli se društvenim mrežama nakon što se revoltirana obratila roditeljima nakon što je svjedočila bizarnoj sceni. Slučaj se desio na pozorišnom festivalu za djecu “Pozorišni Ringišpil”, a Nedeljković je odlučila obratiti se roditeljima nakon što je bila šokirana njihovim ponašanjem.

“Moje ime je Ivana Nedeljković, ja sam direktorica pozorišta, imala sam potrebu poslije tri dana festivala da vam se obratim.

Puno je razloga za to, ne samo zato što je posljednji dan, već zato što smo imali prilike da pogledamo odlične predstave sa različitih festivala, ali se kao ličnost, i kao direktorica pozorišta, kao umjetnik i stvaralac osjećam veoma poraženo.

Imali smo nekolicine incidenata, ja vas molim prosto da me svi saslušate”, započela je svoje obraćanje.

Ispričala je kako je izgrebana dok su se neki pokušavali probiti da bi ušli preko reda te je kazala da su “glumci, kao akteri, kao ansambl napadnuti skoro svako veče zbog toga što neko ne shvata da ne može dijete od dvije godine da dovede na predstavu koja je preporučena za djecu od sedam, osam, devet godina”.

“Dragi roditelji, vi male bebe dovodite u kolicima i kad ne možete ovdje da uđete s kolicima, jer to nije stadion, izvinite, nije parkić – vi se svađate s nama, vi se svađate s ansamblom Puls tetara, vi se svađate s dežurnim zaposlenima, svađate se s ljudima koji afirmišu ovaj grad.

Dragi roditelji, Lazarevčani, isključite vaše mobilne telefone.

Upaljenim mobilnim telefonom vi remetite izvođača. Dragi roditelji, Lazarevčani, u pozorište se ne ulazi s kokicama – remetite izvođača i publiku koja želi da uživa u predstavi”, navela je dalje u svom govoru.

Poručila je djeci da trebaju roditelje upozoriti da se u pozorištu ne jedu kokice, a potom otkrila i kakvoj je bizarnoj sceni prisustovovala.

“Ovo je deveti Ringišpil po redu, mi smo ovdje imali pune sale, 600 posjetilaca, nikada nijedan incident se nije dogodio, vi imate roditelje koji gledaju predstavu i svoje dvogodišnje dijete puste da se otkotrlja niz stepenice, dežurni glumac ga spašava, okreće se da vidi čije je dijete, niko mu se ne javlja da mu se dijete otkotrljalo”, kazala je.

Na kraju je zamolila roditelje da pomognu prosvjetnim radnicima kazavši da je bila ljuta i bijesna jer je izgrebana, a obezbjeđenje odgurnuto.

“Ovo nije arena, ovo nije stadion, ovo je pozorište, zna se šta je pozorišni bonton.

Ako ne znate šta je pozorišni bonton, ne morate uopšte da dolazite u pozorište.

Pozorište nije obaveze nego dobra volja. Mi od ovoga nemamo ništa, sve predstave su besplatne, neko je to platio da biste vi pogledali, pa onda ispoštujete ustanovu, ovaj hram kulture, ispoštujte izvođače”, poručila je na kraju.

Pogledajte njeno obraćanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.