Građani telefonom zvali političare, evo ko im se prvi javio, a i ko je “iskulirao”

Danas su održani protesti ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine, a organizovala ih je grupa građana okupljena oko neformalne grupe “Restart”. Građanski aktivista i organizator današnjih protesta u Sarajevu Suad Đozić pozvao je telefonom parlamentarce.

Između ostalog zanimalo ih je zašto Parlament BiH nije u redovnom zasjedanju.

Brojni pozivi su bili bezuspješni. Na telefon se nisu javljali Mirko Šarović, Denis Zvidić, Borjana Krišto, Dragan Mektić….

Javio se Adli Osmanović, potpredsjednik i zastupnik SDA koji je rekao da će podnijeti inicijativu za održavanje hitne sjednice i inicijativu za zaštitu ustavno-pravnog poretka BiH.

Na telefon Nermina Nikšića, lidera SDP-a BiH javila se sekretarica. Okupljenim je kazala šta ta politička opcija radi kako bi ispunila neke od zahtjeva ovih protesta, te poručula da će predsjedniku stranke prenijeti poruke.

Na poziv su se još javile Marina Pendeš iz HDZ-a i zastupnica Alma Čolo.

Podsjetimo, grupa građana okupljena oko neformalne grupe ‘Restart’, a koji su ranije održavali proteste ispred Ureda visokog predstavnika u Sarajevu, te ispred ambasade SAD-a, danas su održali protest bh. institucija, na Trgu Bosne i Hercegovine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.