in , ,

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas se sastaje sa Draškom Stanivukovićem

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas ide u zvaničnu posjetu Banja Luci gdje će se sastati sa Draškom Stanivukovićem-

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas ide u zvaničnu posjetu Banja Luci gdje će se sastati sa Draškom Stanivukovićem-

Podsjetimo, gradonačelnik Banja Luke je 14. maja uputio poziv gradonačelnici Sarajeva, što je ona prihvatila.

“Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina.

Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banja Luku na čemu Vam iskreno zahvaljujem.

Rado se odazivam i dijelim Vaše uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji. Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja”, napisala je Karić tada u odgovoru.

Više informacija o protokolu posjete bit će poznato tokom dana.

Meteorolog Bakir Krajinović svojim najavama na televiziji uživo iznenadio je sve: “Situaciju će širom BiH pogoršati i to u vidu sparine brojni lokalni pljuskovi”

Srbijanski političari negodovali zbog rezolucije u Srebrenici pa im Suljagić poručio: “Zabole nas šta vi prihvatate ili ne”