Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković na protestima poručio: “Ako legalizujemo krađu na izborima, onda smo odustali od naših principa”

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković obratio se večeras na protestima opozicije na banjalučkoj Trgu Krajine te je poručio kako građani neće odustati sve dok se ne ispoštuje volja naroda na izborima.

Tokom obraćanja, Stanivuković se zahvalio svim građanima koji su izašli na proteste.
“Hvala vam na istrajnosti. Mi svoj put znamo.

Nije važno da li nas čekaju poteškoće, ali mi biramo istinu. U 2020. godini sam uz vašu podršku pobijedio i to ubjedljivo. To je prva pobjeda nakon 22 godine i velika pobjeda. Ljudi, neka broje i te vreće.

Izvrnite ih naopačke, samo razlika može da bude veća. To može samo reći ko je pošten i ko vjeruje da smo sve uradili kako treba. Naša Jelena je u Banjoj Luci imala 11.000 više glasova, ma samo brojite”, rekao je Stanivuković.

Poručio je kako svi žele samo istinu.

“11.000 glasova imamo više u Banjoj Luci, vašu podršku. Kažemo brojite svaku općinu, svaku kutiju, svako mjesto. Hajmo da vidimo crno na bijelo. Kada se prebroji, uredu. Hoćemo da znamo istinu.

Kada smo obučavali naše posmatrače rekli smo im da broje kako jeste, po narodnoj volji. Ona je sveta, a mi smo dostojanstveni da je poštujemo.

Tražimo istinu kako bismo spoznali narodnu volju i to je suština onoga što tražimo. Istina nema alternativu. Zato smo ovdje, prkosni, slobodni, svoji na svome”, ističe Stanivuković.

Na kraju, Stanivuković je naglasio kako su lopovi jednaki, pa i oni koji su ukrali pet glasova kao i oni koji su ukrali stotinu.

“Suština naše borbe je bila borba protiv kriminala i korupcije. Ako legalizujemo kriminal i korupciju na izborima, onda smo odustali od naših principa.

Zato se i borimo. Ko je ukrao pet glasova jednak je lopov kao i onaj koji je ukrao 100 glasova”, zaključio je Draško Stanivuković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.