Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković se oglasio, apsolutno ne želi da krije ljutnju: Ovo je masakr nad građevinarstvom

Draško Stanivuković održao je konferenciju za medije povodom odluke Ustavnog suda RS o Regulacionom planu.

On je ustvrdio da se radi o “masakru nad građevinarstvom”

“Ovaj plan nije pao zbog betonizacije, već zbog zareza. Sada saki advokat može da obori bilo koji regulacioni plan za bilo koji dio grada. Je li moguće da se ovo radi našem gradu?”tvrdi Stanivuković.

On je rekao da je za poštovanje procedura, ali i da se mora analizirati šira slika. Istovremeno kazao je da ga “duša boli, jer će se spomen obilježje moći graditi tek za dvije godine”

Ustavni sud Republike Srpske utvrdio je prošle sedmice da Odluka o donošenju Regulacionog plana dijela centralnog područja grada Banjaluka nije u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o uređenju prostora i građenju

Iz Ustavnog suda Republike Srpske saopšteno je da je sud ocijeno da donosilac ovog akta, u postupku pripreme, izrade i donošenja osporene odluke nije postupao saglasno relevantnim odredbama Zakona o uređenju prostora i građenju, čime je istovremeno narušio i ustavno načelo zakonitosti.

Riječ je o Regulacionom planu iz 2018. godine kada je usvojen Regulacioni plan za vrijeme bivšeg gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića.

Ovim Regulacionim planom na mjestu Kina Kozara predviđena je zgrada koja prema današnjim planovima investitora treba da ima 13 spratova.

Podsjetimo da su se tada stanari žalili na ovaj Regulacioni plan i planiranu zgradu, a samo idejno rješenje dugo vremena bilo je predmet dogovora između investitora i današnjeg gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića – javlja Buka.

Početkom ovog mjeseca probijen je i put koji vodi do gradilišta, a i sam put stanarima je sporan. Tada su stanari održali proteste.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.