Grmljavinsko nevrijeme u BiH, pogledajte trenutak udara groma

Grmljavinsko nevrijeme pogodilo je Bihać u poslijepodnevnim satima, a snimak na kojem je prikazan trenutak udara groma širi se društvenim mrežama.

Temperatura zraka u Bihaću prelazi 20 stepeni Celzija, a grmljavinsko nevrijeme praćeno kratkotrajnim pljuskovima zadržat će se i u narednim danima.

Podsjećamo, obilne padavine u maju uzrokovale su poplave zbog kojih je Bihać proglasio stanje prirodne nesreće.

U srijedu, 7.06.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući prolazni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U četvrtak, 8.06.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U petak, 9.06.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati umjerena naoblaka, ali i dalje nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Većina padavina se očekuje u Bosni. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U subotu, 10.06.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

Pogledajte snimak iz Bihaća.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.