Grozni detalji izlaze na vidjelo: Saobraćajnu nesreću u Sarajevu izazvao muškarac koji ima blizu 14.000 KM neplaćenih kazni

U četvrtak uvečer je na glavnoj saobraćajnici u ulici Maršala Tita u Sarajevu došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Naime, sinoć u 22:25 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a KS, prilikom kontrole putničkog motornog vozila “Peugeot” kojim je upravljala M.D. iz Sarajeva, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta od strane putničkog motornog vozila “VW Passat”, kojim je upravljao E.K. iz Sarajeva, došlo je do udara u motorno vozilo “Peugeot”.

Nakon sudara dva automobila je vozilo “Passat” udarilo u policijskog službenika i vozača M.D. koji su se nalazili na trotoaru.

Tom prilikom su zadobili lakše tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M.D. prevezena ka Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nako čega je upućena na kućno liječenje.

Uviđaj saobraćajne nezgode obavili su pripadnici Policijske uprave Centar.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E.K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM i od njega je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

“Općinskom sudu u Sarajevu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj.

Izvršenim pretresom kod E.K. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ‘speed’.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri”, navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.