Hadžikadić brutalno ponizio Zovku nakon blamaže u Evropskom parlamentu: “Hvala Hrvatskoj što je od Bosne i Hercegovine “otela” Željanu”

Mirsad Hadžikadić, lider Platforme za progres, zahvalio se danas Hrvatskoj što je od Bosne i Hercegovine “otela” Željanu Zovko.

Hadžikadić je naveo kako Hrvatska već odavno “usisava” talentirane ljude iz Bosne i Hercegovine za potrebe sporta, nauke, umjetnosti.

“Taj “transfer” talenata, u kojem etnička pripadnost iznenada nije bitna odrednica, prelijeva se i na druge sfere, čak i na politiku. Republika Hrvatska nam je uzela Mostarku Željanu Zovko koja brani hrvatske boje u Evropskom parlamentu, gdje konstantno kontaminira briselski javni prostor. Na štetu svoje domovine, naravno”, istakao je.

Hadžikadić je ocijenio kako je “posljednji toksični potez” Željane Zovko bilo protivljenje uvođenju sankcija za Milorada Dodika.

“Srećom, prevladao je zdrav razum, pa je “naše gore list”, Željana Zovko, ostala u debeloj manjini, dok je ova inicijativa dobila potrebnu podršku, što je potez koji vraća vjeru u dignitet i funkcionalnost poljuljanih evropskih institucija. Umjesto zaključka, hvala Republici Hrvatskoj što nam je “otela” Željanu Zovko”, poručio je lider Platforme za progres.

Imamo mi još mnogo sličnih njoj, dodao je još Hadžikadić…

“Čak i talenata većega kalibra. Samo izvolite doći i vodite ih sebi. Ne tražimo ništa zauzvrat”, zaključio je u svojoj reakciji Hadžikadić.

Inače, hrvatska delegacija u Evropskom parlamentu, odnosno članovi HDZ-a, nisu podržali amandman koji poziva na uvođenje sankcija Miloradu Dodiku, rekla je poslanica u EP-u Željana Zovko.

Zovko, koja je potpredsjednica Odbora za spoljne poslove te delegacije za odnose sa Bosnom i Hercegovinom, rekla je za “Glas Srpske” da je amandman došao naknadno, te da su glasali protiv jer ovo nije uopšte trenutak kada su takvi potezi korisni.

“U BiH treba rješavati problem Izbornog zakona i smirivati tenzije”, ocijenila je Zovko.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.