Hadžikadić se obrušio na Izetbegovića: “On nema ovlasti da razgovara sa Vučićem o srpsko – bošnjačkim odnosima u ime bošnjačkog naroda”

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić danas je reagovao na najave lidera SDA Bakira Izetbegovića da će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Bakir Izetbegović nema ovlasti ni prava da razgovara sa Vučićem o srpsko – bošnjačkim odnosima u ime bošnjačkog naroda. On nije član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda. On ne predstavlja ni mene ni bilo kojeg drugog Bošnjaka izvan njegove stranke u tim razgovorima.

A pogotovo ne predstavlja nijednog Bosanca ili Hercegovca.

Smatrati Vučića prijateljem Bosne i Hercegovine, zato što je oslobodio čovjeka kojeg je nelegalno uhapsio, je neodgovorno. Još više je neodgovorno vjerovati čovjeku koji je jasno pokazao da njegovi potezi ugrožavaju suverenitet i mirnu budućnost Bosne i Hercegovine.

Vrijeme je da se svi razgovori o budućnosti Bosne i Hercegovine prebace u institucije države. Bakir Izetbegović nije institucija države – napisao je Hadžikadić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.