Hana Hadžiavdagić ogorčena jer Toni Cetinski pjeva u Sarajevu za 40. godišnjicu ZOI-ja: Pored toliko legendi iz BiH zovu nekog sa strane

Influenserica Hana Hadžiavdagić komentarisala je odabir pjevača za 40. godišnjicu održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu te iskazala nezadovoljstvo jer se radi o pjevaču iz susjedne zemlje tvrdeći da je bilo puno boljih opcija.

Naime, prethodno su direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na svojim Facebook profilima najavili koncert poznatog hrvatskog pjevača Tonyja Cetinskog.

Odabir pjevača je izazvao rasprave na društvenim mrežama, a Hana je na svom Facebook profilu podijelila svoje mišljenje.

“Baš me zanima da li bi iko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo dešavanje pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje… evo odgovorit ću vam – NIKADA!.

Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga ‘sa strane’ za obilježavanje 40 godina ZOI-a?! Šta je s glavom??? NO COMMENT!”, poručila je u svom statusu Hana.

Također, napomenula je da manifestacija jeste bila u bivšoj Jugoslaviji, ali da “u BiH narod treba osvijestiti da ta ista Jugoslavija u regiji nikoga više ne zanima i da svako ima svoju državu koju voli više od svega, pogotovo ZOI-ja od prije 40 godina i da samo BiH finansira taj koncert”.

Ispod njene objave, ali i drugih na Facebooku, mnogi su dijelili mišljenje s influensericom tvrdeći da bi bolji izbor svakako bili domaći pjevači.

Koncert Tonyja Cetinskog je zakazan za 10. februar od 20 sati.

Na Facebooku je ispod jedne objave komentar ostavio i bh. pijanist Vlado Podany koji je bio vidno ogorčen izborom.

“Odvratno!!!! 40 godina od Olimpijade, a Vi dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine…

Tony je super, vrhunski izvođač, ali što se volite uvlačiti u gu*ove svima van granica naše zemlje… sram da vas bude… ‘Ugasili’ ste nam umjetnike, kulturu, sreću … i uvozite je da bi opravdali vaše ‘uloge’ u tome…

Zato napuštam Sarajevo i BiH… s ‘vama’ ne želim da dijelim ni zrak”, napisao je Podany.

Nisu samo Hana i Podany razočarani izborom pjevača, a slične stavove imali su i drugi u komentarima na Facebooku.

Većina ih je isticala kako nemaju ništa protiv Cetinskog, ali da bi adekvatniji odabir bio domaći izvođač – bilo da se radi o mlađim pjevačima poput Amela Ćurića ili Džejle Ramović ili o muzičkim legendama koje su obilježile upravo period 80-ih.

“Da l’ je moguće… Toliko maestralnih muzičara i pjevača u našoj zemlji, neko se nađe ‘pametan’ i pozove komšiju da mu pjeva… Cirkus!”,

“Nisam protiv susjeda, ali zar ne bi bilo bolje da je npr. Amel Ćurić, Berin Butorović i mnogi drugi naši izvođači”, “Tony Cetinski ima veze s Olimpijadom k'o Šerif Konjević sa Sinjskom alkom…”, samo su neki od komentara.

Podsjećamo, 14. Zimske olimpijske igre održane su od 8. do 19. februara 1984. u Sarajevu u tadašnjoj Jugoslaviji.

Na Igrama su u šest sportova nastupila 1.272 takmičara iz 49 zemalja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.