Hanka Paldum održala koncert u Sarajevu: Pjevačicine sestre bile u centru pažnje, pogledajte fotografiju

Dugo najavljivani i s nestrpljenjem očekivani koncert Hanke Paldum ispred Vijećnice u Sarajevu, donio je radost, ne samoj pjevačici već i svim ljubiteljima istinske narodne pjesme. S 13 vrsnih muzičara iza sebe i dva prateća vokala, Hanka je u stilu velike svjetske dive izašla na binu i više stotina posjetilaca oduševila kako pjesmom, tako i stajlingom.

Sva u bijelom, Hanka je pustila svoj glas i tako rastjerala tmurne oblake i kišu koja je na samo pola sata prije početka koncerta počela svom silinom da pada.

-Kao i sve u životu i kiša je Božiji dar. Ako je onaj odozgo odlučio da pada i da koncerta iz toga razloga neće biti, onda je to tako.

Ali, evo kao što vidite, kiša je bila prestala, puna dva sata sam se družila sa ovom divnom publikom, a počela je opet lagano da pada kada je koncert došao do svog samog kraja. Sretna sam zbog toga – rekla je Hanka za portal “Avaza” nakon koncerta.

A, prije nego je sišla sa bine, publici je poručila:

-Nakon moje porodice, moje djece, mojih unučadi, vi ste dio mene i mog života. Nemam riječi kojima bih mogla da vam se odužim za vaš dolazak i vaše horsko pjevanje sa mnom.

Molim vas samo jedno, da ne zaboravite, BiH je gnijezdo za sve ljude dobre volje, bez obzira na vjeru i naciju, gdje svako može da svije svoje gnijezdo i stvori svoj toprak.

A, tu večer osim Sarajlija koncertu Hanke Paldum prisutvovalo je mnogo turista, mnogo Bosanaca i Hercegovaca koji žive u inostranstvu.

Jedan od njih je i Edah Grabus koji dugi niz godina živi u Njemačkoj, a kako nam je rekao, koncert Hanke Paldum mu je uljepšao odmor, kako njemu tako njegovoj majci i supruzi.

Uz Hanku su te večeri bile njene dvije sestre Rasema i Razija, koje su i zaplesale. Bila je tu i Branka, Sovrlić, Mujo Isanović, kao je i jedan mladi pjevač sevdaha i sevdalinki, rođeni Zagrebčanin Dario Čunka.

U jednom momentu Hanki su se na bini pridružile dvije mlade djevojke Dženana i Dženana s kojima Hanka ima snimljenu pjesmu „S one strane plive“, a jedna od njih dvije je rođena unuka poznatog sevdalije Nedžada Salkovića.

Posebno emotivan je bio izlazak na binu mlade sarajevske heroine Sedine Muhibić poznatije kao Seddina Bosna. Sedina je odrasla kao siroče, pa je kao mlada djevojka teško oboljela, ali da se bori kao lavica.

Ona je na Hankin poziv zajedno sa njom otpjevala veliki hit „Sa, sa Sarajevo“.

Pogledajte fotografiju i kako izgledaju sestre Hanke Paldum.

Sestre Hanke Paldum

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.