Haos u Sarajevu, saobraćajnica se našla pod vodom: Pogledajte snimak koji se pojavio, na Barama glavna vodovodna cijev pukla usljed radova

Radovi koje danas vrše radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo na popravci glavnog distributivnog cjevovoda u ulici Alipašina očigledno ne idu onako kako je planirano.

Pukla cijev

Prilikom zatrpavanja i završetka radova cijev je pukla te se ogromna količina vode sručila na obilžnje ulice Alipašina i Jukićeva.

Iz ViK-a su ranije poručili da na tom lokalitetu već duže vrijeme bilježe isticanje vode zbog kvara na cjevovodu te da zbog izuzetno složene situacije nisu mogli odmah pristupiti popravci.

U ulici Alipašina na saobraćajnici kod autoservisa glavna vodovodna cijev je promjera 500mm, te se nalazi se na dubini od šest metara, a dodatno situaciju usložnjava i obližnji potporni zid.

Građani se inače svakodnevno žale na kvarove na vodovodnoj mreži zbog čega je Sarajevu potrebna opsežna popravka tog sistema.

Ranije je saopšteno kako su u toku opsežni radovi na popravci kvara na glavnom distributivnom cjevovodu u ulici Alipašina u Sarajevu.

Radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo nalaze se na dubini od šest metara gdje će nakon iskopavanja a zatim rasijecanja cijevi pristupiti zamjeni oštećenog dijela.

“Radovi teku planiranom dinamikom a sve ekipe su na terenu kako bi se kvar uspješno sanirao u što kraćem vremenskom roku.

Podsjećamo, već duže vrijeme na ovom lokalitetu bilježimo isticanje vode zbog kvara na cjevovodu a zbog izuzetno složene situacije nije se moglo odmah pristupiti popravci.

Zbog ovih radova veće područje grada ostalo je bez snabdijevanja vodom”, dodaju iz ViK-a.

Pogledajte snimak iz Sarajeva

 

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.