Haotična situacija: SDP i Naša stranka se našle na “rubu provalije”, Sabina Čudić tvrdi da “crveni” ovako ruše Bh. blok u Mostaru

Perfidne igre u BiH se nastavljaju, koplja se ponovo lome na Mostaru, a u centru pažnje sada su se našli SDP i Naša stranka, kao da mutne radnje HDZ-a i SDA nisu bile dovoljne.

Sabina Ćudić, potredsjednica Naše stranke i zastupnica u Federalnom parlamentu, oglasila se nakon što je ozvaničeno da je predložen još jedan kandidat za gradonačelnika u Gradskom vijeću Mostara.

Naime, radi se o Armanu Zalihiću iz SDP-a, stranci koja se sa Našom strankom nalazi u takozvanom Bh. bloku.

“Iskreno mi je žao što je SDP pokleknuo pritiscima i na ovaj način odlučio srušiti Bh. blok u Mostaru, te dovesti u pitanje saradnju širom BiH”, tvrdi Ćudić.

SDP je na današnjoj sjednici ipak kandidirao svoga vijećnika i šefa mostarskog ogranka te partije Armana Zalihića za gradonačelnika Mostara, dok je Irma Baralija iz Naše stranke i dalje ostala pri svojoj kandidaturi. Oboje kandidata dolaze iz koalicije BH blok.

Ova reakcija je uslijedila nakon što je nominacijom Zalihića SDP odustao od ranijeg dogovora s Našom strankom da Irma Baralija bude kandidatkinja za ovu poziciju u ime Bh. bloka.

Konačna lista kandidata za gradonačelnika sada glasi: Arman Zalihić, Irma Baralija, Zlatko Guzin i Marijo Kordić.

Zalihić je danas predložen u ime Kluba Prve mostarske partije (PMP), nakon što je vijeće poništilo ranije održan prvi krug i omogućilo novo kandidiranje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.