in , ,

Haradinaj poručio Vučiću: Bolje vam je da priznate Kosovo, u suprotnom nastavljamo put ka ujedinjenju sa Albanijom

Haradinaj je rekao i da je uvjeren da će on biti predsjednik Kosova

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj ponovo je danas u sklopu predizborne kampanje poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je bolje da prizna Kosovo, jer će u suprotnom, kako tvrdi, Kosovo “nastaviti svoj put ka ujedinjenju s Albanijom”.

Haradinaj je na predizbornom skupu ABK u Uroševcu, rekao da odluka Srbije da ne prizna Kosovo “samo šteti njenom predsjedniku Vučiću”.

Haradinaj je rekao i da je uvjeren da će on biti predsjednik Kosova, kao i da će biti prvi predsjednik koji će se u potpunosti posvetiti rješavanju odnosa sa Srbijom.

– Kad postanem predsjednik, uz pomoć Boga i uz vašu pomoć, oprostićemo se od Vučića. Zato, dajte mi Kosovo, nemojte više odlagati, jer nemamo vremena da čekamo, jer smo već stvorili vojsku i energetsku nezavisnost, utiremo put ujedinjenju s Albanijom. Nemate izbora, ne odlažite, jer mi radimo svoj posao, rekao je Haradinaj.

Zatražio je od građana Uroševca da glasaju za listu broj 135, kako bi se obezbijedio ekonomski oporavak Kosova.

– Na izborima 14. februara, tražim vaš glas, za program koji oživljava ekonomiju, za naše ljude, među kojima su i 13 doktora nauka, ekonomisti, pravnici, arhitekte, inženjeri, ratni veterani, preduzetnici, mladići i djevojke koji studiraju u inostranstvu. Molim vas da glasate za predsjednika zemlje koji želi da radi za Kosovo, kako na međunarodnom planu, tako i sa Srbijom, da bi svaki građanin ove zemlje bio ponosan i volio svoju zemlju, dodao je Haradinaj.

Podizanje minimalne zarade i jačanje vojske, takođe su bila neka od obećanja koje je Haradinaj uputio građanima u Uroševcu.

Na ovom izbornom skupu predstavljeni su i kandidati za poslanike iz ABK Džavit Zariki, Rezofata Azemi i Ismet Šamoli, prenose Nezavisne.

Vukota Govedarica “izblamirao” Milorada Dodika: “Svi koji misle da je došao do neke nove pameti, varaju se!”

Poznata hrvatska voditeljica Nikolina Pišek Ristović i njena kći otrovale se plinom u stanu u Zagrebu