Haris Zahiragić vrijeđao u Skupštini, a onda je uslijedio “isfur” kakav se rijetko viđa

Na sjednici Skupštini KS, na kojoj se raspravljalo o imenovanju Vlade KS, zastupnik SDA Haris Zahiragić je ponovo imao ispade. Naime, on je vrijeđao zastupnicu Admelu Hodžić, koja je nekada bila članica SDA, a sada se pojavio i snimak koji je zabilježen nakon incidenta. Mersiha Mehmedagić je zanimljivo reagovala nakon svega.

-Gospođa (zastupnica DF-a) Marijela (Hašimbegović) je kazala da samostalni zastupnici kao takvi nemaju političku platformu ispred koje djeluju i da ona ne zna na koji način će oni provoditi politike.

Čak je otišla korak dalje i kazala ‘cijeneći dobre CV-ove’, a ja nisam siguran da je CV, npr. kolegice Hodžić, posebno dobar – kazao je Zahiragić.

Hodžić je navela da je Zahiragić vrijeđa, na šta je reagovao i predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić.

Zatim je reagovala zastupnica Hodžić, napomenuvši Zahiragića kako je prvi put dobio skupštinski mandat.

“Mislim da me kolega vrijeđa.

Mnogo kolega iz moje bivše političke stranke već duže vrijeme me vrijeđaju mnogo gore nego što su sada odgovorili kolegici Marijeli.

Niko se nije udostojio da kaže da je to neprimjereno.

Kolega Zahiragiću, ako imate bolji CV, to vas nikada ne može dovesti u situaciju da me ucjenjujete i hodate za mnom, da nudite poziciju da sjednete na moje mjesto. Znate kako ste prvi put ušli u ovu skupštinu, nemojte mislite da nemam načina da vas podsjetim na to”, kazala je Hodžić.

Uslijedila je reakcija Zahiragića u kojoj je odgovorio Hodžić.

“Zaista nisam imao ništa protiv kolegice Hodžić.

Nisam imao šta prigovoriti. Ona sad nešto izmišlja.

Upoznao sam je u jednom prijateljskom ozračju kada je bila kafe kuharica kod gospodina Huse Ćesira (zvaničnika novogradske SDA). Tada sam je upoznao”, naveo je on.

Predsjedavajući Okerić je odmah nakon toga dao desetominutnu pauzu. Zahiragić i Hodžić su nastavili verbalni sukob prilikom izlaska iz skupštinske sale.

Nakon što je sjednica nastavljena, Zahiragić se izvinio što je “učestvovao u raspravi koja ne dolikuje skupštini”. Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas bi trebala biti izabrana nova kantonalna vlada.

Nastavak te priče se desio nešto kasnije kada je zastupnica NiP-a Mersiha Mehmedagić otišla do kafe kuharice i napravila kafu Zahiragiću te mu je donijela u salu.

Pogledajte snimak i facu Zahiragića nakon poniženja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.