Helez: “Jednog sam brata izgubio. Kako bi bilo meni da ja dođem na Bajram i da na nišanu svog brata vidim nečije ime”

Državni parlamentarac SDP-a Zukan Helez govorio je o skandaloznom vandalizmu pojedinaca koji su na jednom od nišana šehida napisali njegovo ime.

Heleza je šokiralo kada je vidio šta su vandali uradili. Kazao je da ovo još jedan pokušaj da ga se ušutka, a vandalizam je prijavio MUP-u SBK.

– Jednog sam brata izgubio u elitnoj jedinici. Kako bi bilo meni da ja dođem na Bajram i da na nišanu svog brata vidim nečije ime.

Ja u Travnik odem dva puta godišnje i to u nekom u posjetu u bolnicu – kazao je Helez za portal “Avaza”.

Žele da ga ušutkaju

Helez navodi da ovo mora biti naručeno od nekoga jer on nikada nije imao nikakvih problema s nekim sa područja travničke Općine. Naglašava da želi da ga ušutkaju.

– I kada povežem sve, i ovo šta mi se dešavalo preko određenog dijela pravosuđa ovdje, od nekakvih montiranih procesa, zato što u Općinskom sudu Bugojnu sam prijavio skoro milion maraka kazni što su sakrivali, brisali i uzimali sebi novac.

I onda mi daju krivičnu prijavu zbog nekog kao lažnog svjedočenja, što se nikada u historiji bh. pravosuđa nije desilo. Onda su u nekoj kafani, gdje nikom nisam a rekao, naprave da sam nekome psovao – objašnjava Helez.

Sve pod kontrolom SDA i HDZ-a

Navodi da godinama dobija najviše glasova na području Srednjobosanskog kantona.

– Problem je u tome što ja godinama dobijem najviše glasova na području kantona, od svih SDA-ovaca i HDZ-ovaca, iako SDA i HDZ dobiju po tri puta više glasova od SDP-a, ja pojedinačno od svih njih dobijem više glasova.

Vidim vjerovatno tu neki problem, jer neću da šutim o kriminalu i korupciji ovog kantona – ističe Helez.

Zastupnik u državnom Parlamentu je dodao da je sve prijavio MUP-u.

– Fino su me primili. Pitao sam da li ima kamere, da nadzire to, oni su kazali da nema. Ovdje je sve pod kontrolom SDA i HDZ-a.

Meni ne mogu ništa ni za jednu marku, dovodili su i advokate, nisu mi mogli ni marke naći. I ne mogu ništa drugo nego na ovaj način.

Ovo je vrlo ružno, vrlo brutalno. Prvo što skrnave nišane, mogu misliti kako je toj porodici. Bio sam šokiran – rekao je Zukan Helez.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.