Helez predaje krivičnu prijavu u Tužilaštvo BiH protiv onih koji isplaćuju plate parlamentarcima koji ne dolaze na sjednice

Zukan Helez, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu PS BiH, danas je stigao u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, gdje će, kako je najavio, predati krivičnu prijavu protiv onih koji isplaćuju plate i naknade zastupnicima u Parlamentu BIH koji mjesecima svjesno ne dolaze na posao.

Rad državnih institucija je od 25. jula 2021. godine blokiran od strane političara iz bh. entiteta RS nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida i drugih ratnih zločina te veličanje ratnih zločinaca.

Bez obzira na blokade, ti političari neometano primaju platu za (ne)rad više od osam mjeseci. Primjera radi, plata zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH iznosi preko 4.000 KM.

Zukan Helez, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu PS BiH još jučer je saopćio kako je potpisao krivičnu prijavu protiv onih koji isplaćuju te plate.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Danas sam sa advokaticom Begić Eminom potpisao krivičnu prijavu protiv onih koji isplaćuju plate i naknade zastupnicima u Parlamentu BIH koji mjesecima svjesno ne dolaze na posao.

Tragom mog pitanja koje sam postavio ministru finansija gospodinu Vjekoslavu Bevandi i njegovog odgovora na moje pitanje sutra 05. 04. 2022. godine predajem potpisanu krivičnu prijavu u Tužilaštvo BiH na dalje postupanje”, zaključio je Helez.

Primjera radi, plata zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH iznosi preko 4.000 KM.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.