Hit na društvenim mrežama, pogledajte snimak: Ivica Dačić sjedi sve dok ga Aleksandar Vučić ne pogleda

Jučer je u Skupštini Srbije Aleksandar Vučić položio zakletvu i započeo svoj drugi mandat na funkciji predsjednika Republike Srbije.

Inauguraciji je prisustvovalo kompletno političko rukovodstvo Srbije, patrijarh Porfirije i drugi vjerski službenici kao i delegacija iz BiH predvođena Miloradom Dodikom.

Vučić je najavio da će nova Vlada Srbije biti formirana do kraja jula, a da će u konsultacije sa političkim partijama krenuti nakon formiranja novog saziva Skupštine.

“Moramo da se bavimo novim sankcijama i čudima, u kojima opet možemo da budemo oštećeni, pa ćemo moliti naše evropske partnere da nam pomognu”, rekao je Vučić 31. maja nakon polaganja zakletve na novi petogodišnji mandat.

Predstavnici dijela opozicionih stranaka, uoči Vučićevog polaganja zakletve, održali su konferenciju za novinare – pozivajući da se što prije konstituiše parlament i nova Vlada Srbije.

Kada je Vučić održao govor i položio zakletvu, svi u skupštinskoj sali su ustali i počeli aplaudirati, osim predsjednika srbijanskog parlamenta Ivice Dačića.

Dačić je ostao u fotelji do trenutka kada se prema njemu okrenuo lider Srbije nakon čega je i predsjednik SPS-a “skočio na noge”. Ovaj trenutak je već postao viralan na društvenim mrežama.

Zašto Dačić odmah nije ustao ostat će nepoznato, no odavno se spekuliše da odnosi između njega i Vučića nisu idealni jer se Dačić istinski zalaže za interese Rusije, posebno u vrijeme rata u Ukrajini, dok Vučić i dalje uspješno balansira između Moskve i Zapada.

Također, Ivica Dačić odavno ima ambiciju postati premijer Srbije, no pitanje je da li će mu Vučić dati podršku u tome jer je poznato da tu želi ostati Ana Brnabić, inače Vučićeva desna ruka.

@otac_nacije369♬ original sound – otac.nacije

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.