Hrabri Bosanac nakon hrabrog čina otkrio: “Rekao sam putnicima da mi pričuvaju torbicu sa novcem, a ja iskočio da pomognem”

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do samozapaljena vozila marke Ford Fiesta u centru Sarajeva u kojem su se nalazile dvije starije osoba. Vozilo je zahvatio plamen, te je vozač uspio parkirati ispred Narodnog pozorišta.

Nakon brze intervencije vozača Centrotransa i pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo požar je lokalizovan.

Nesreća se dogodila oko 12:45h.

Kako javljaju čitatelji portala Crna-Hronika koji su bili svjedoci nemilog događaja, jednu od glavnih uloga u spašavanju putnika putničkog vozila ali i još veće tragedije je profesionalni vozač Centrotransa koji je prvi uskočio u pomoć.

“Prilazeći stanici vidio sam dim nadomak stanice. Kad sam došao do stanice ispustio i primio putnike.

Uzeo p.p aparat rekao putnicima da mi pripaze na novac torbicu, istrčao prišao vozilu koje gori ispod haubi je bio veliki crni dim.

Zavukao crijevo ispod haube ugasio vatru koliko sam mogao otvorio haubu i ugasio do kraja koliko je bilo praha u aparatu.

Kad sam se uvjerio sa nema niko od povrijeđenih i da je vatra ugašena vratio se u bus i nastavio vožnnju sa putnicima koji su me čekali u busu.” – izjavio je Adis

“Naravno da bi opet bi pomogao ako bi mogao kad je neko u nevolji. Imam troje djece krenem prvo od sebe nikad ne zna čovjek kome pomoć može zatrebati.”

U datom trenutku vjerujte da sam najviše mislio na moje putnike u busu i na ostale osobe koje su se tu nalazili.

Da je auto ne daj Bože eksplodiralo bili bi svi ugroženi.

Mi smo tu da prevezemo bezbjedno putnike od tačke A do tačke B.

Ovako smo svi prošli ok čak i nastavili sa vožnjom kao da se ništa nije desilo” – izjavio je hrabri vozač Adis Mešević za portal Crna-Hronika.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.