Hrvatski i italijanski mediji bruje o Dijamantu: “Napadača poput Edina Džeke Inter nije imao od Ronalda”

Inter je sinoć u 7. kolu Serie A pobijedio Sassuolo 2:1 preokretom u drugom poluvremenu.

Domaćini su poveli golom Berardija iz penala u 22. minuti, a nakon toga su promašili još tri velike šanse. Intera nije bilo nigdje pa je Simone Inzaghi u 57. minuti napravio čak četiri izmjene. Jedan od igrača koji je ušao bio je naš dijamant Edin Džeko koji je 33 sekunde kasnije izjednačio.

Ivan Perišić je savršeno ubacio s lijevoga krila, a Džeko je natrčao na loptu i zakucao je u gol za 1:1. Džeko je u 78. minuti donio potpuni preokret Interu nakon što je pobjegao Consigliju i golman Sassuola ga je neoprezno srušio u šesnaestercu. Penal je sigurno izveo Lautaro Martinez i donio Interu petu prvenstvenu pobjedu u ovoj sezoni.

Džeko se tim golom izjednačio na prvom mjestu ljestvice strijelaca Serie A sa šest golova i nametnuo se u najboljeg Interova igrača. To mu je bio peti gol u zadnje četiri prvenstvene utakmice, a učinak od šest golova u prvih sedam kola nije imao nijedan Interov napadač još od Brazilca Ronalda u sezoni 1997./1998.

“Imamo novi slučaj Benjamina Buttona. Nevjerojatni uzlet Džeke u Interu je nevjerojatna stvar koju treba dobro izučavati. Reprezentativac BiH izgleda preporođeno u usporedbi s onim kako je izgledao u Romi prošle sezone koja ga se vrlo lako odrekla. Džeko je možda zakasnio par godina u Inter, ali se pokazao kao najbolja kupnja ovog ljeta. Uvijek je maksimalno motiviran, uvijek je na pravome mjestu i uvijek pokazuje želju za dokazivanjem da je i dalje igrač za velike stvari”, piše Gazzetta dello Sport u današnjem broju, a prenosi Index.hr.

Džeko je u čitavoj prošloj sezoni zabio samo sedam golova u prvenstvu, a ove je stigao već do šest.

“Edin ima veliku želju odužiti se onima koji su vjerovali u njega pred kraj karijere. Inter napadača koji je zabio šest golova u prvih sedam kola prvenstva nije imao još od velikog Ronalda. To je bolji učinak i od Milita i od Vierija i brojnih drugih koji su u ovom dresu pisali istoriju Ako postoji još neko ko sumnja u ovog 35-godišnjaka, neka pogleda njegov nastup protiv Sassuola”, dodaje Gazzetta.

Džeko je ovog ljeta stigao iz Rome kao slobodan igrač, a mogao bi se pokazati ključnim u Interovoj borbi za obranu naslova prvaka.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.