Hrvatski saborski zastupnik Nino Raspudić: “Treba optužiti Andreja Plenkovića jer je u BiH Hrvate farbao godinu”

Hrvatski saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić gostovao je u programu N1 Hrvatska, gdje je komentirao posljednje sukobe na relaciji Milanović – Plenković, uključujući u tu priču i izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, ali i odlazak u Jasenovac.

Govoreći o korištenju Jasenovca za političke obračune napomenuo je:

“Politički sam akter i boli me što smo sad svi u situaciji komentatora predsjednika Republike i Vlade, ali kad se razgrne taj niz uvreda, dva su razloga dovela do polemika – jedno je inicijativa za pomilovanjem, a drugo je ovo u BiH što je katastrofa, a o tome se ne govori, a to je da isteklo vrijeme za izmjenu Izbornog zakona”.

Smatra da je za to odgovoran premijer Hrvatske.

“Treba optužiti Plenkovića jer je godinu dana farbao Hrvate u BiH. Upozoravao sam da sa bošnjačke strane nema volje, da Izetbegović glumata. Hrvatska je morala postupiti kao suverena država, raditi blokade, veta, žuljati partnere u EU-u, a umjesto toga su uljuljkivali Hrvate u BiH”, navodi Raspudić.

Na pitanje je li oko problema u BiH predsjednik Hrvatske mogao napraviti više, Raspudić govori kako je Milanović djelovao u skladu sa ovlastima.

“Učinio je što je mogao, blokirao je deklaraciju NATO pakta dok se ne vrate konstitutivni narodi. Njegove ovlasti su uske. Najveća krivnja je zato na premijeru. Pozvao bih njemačkog veleposlanika na razgovor i pitao ga kako to treba ukinuti konstitutivne narode u BiH. Dejtonski mirovni sporazum je u Ustavu BiH, oni raskopavaju mirovni sporazum, to je strašno.

Niko nije bio zadovoljan s Daytonom, ali to je bio jedini mogući kompromis. Ako njemačka politika to raskopava, to je zločinačka ili idiotska politika. Pozvao bih veleposlanika na red”, priča saborski zastupnik za N1.

Kratko je komentarisao i rekonstrukciju Vlade Hrvatske o kojoj se priča danima, rekavši kako je Plenković “vrlo krhak” i da je “satjeran u cajtnot”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.