HSP udario žestoko: “Pogubno za Republiku Hrvatsku imati bilo kakve odnose sa čovjekom koji je pod američkim sankcijama”

Hrvatska stranka prava BiH sa čuđenjem i nevjericom gleda na izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji tvrdi da je Milorad Dodik partner Hrvatskoj te da ne vidi da srpska politika u Bosni i Hercegovini šteti Hrvatima, saopćeno je iz ove političke opcije.

“Mi u HSP-u BiH smo zaista zahvalni na naporima koje čini predsjednik Milanović kako bi se riješilo pitanje hrvatskog naroda u BiH te kako bi hrvatski narod u BiH bio jednakopravan s druga dva konstitutivna naroda”, kazano je.

Smatramo da je pogubno za Republiku Hrvatsku imati bilo kakve odnose sa čovjekom koji je pod američkim sankcijama te koji je pred EU sankcijama i to zbog korupcije, dodaju.

“Vidimo da ja na današnjem zasjedanju Hrvatskog sabora i premijer Plenković osudio postupke Zorana Milanovića vezane za izjave o Miloradu Dodiku”, kažu.

Imaju li Hrvati kratkoročno pamćenje, pitaju se u HSP-u.

“Jesu li zaboravili agresiju na Hrvatsku, mnoga spaljena hrvatska sela u RS-u i protjerivanje Hrvata s tog područja Bosne i Hercegovine. Hoće li se posljedice nedostatka jedinstvene politike iz Hrvatske prelamati preko leđa bh. Hrvata i hoće li opet bh. Hrvati biti žrtve?

Hrvati su evropski narod i trebaju težiti Zapadu, a kratkovidne političke ambicije vode ih ka Istoku”, zaključuju u HSP-u.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.