Humanost u Bosni i Hercegovini na djelu: Podijelili 37 tona krompira!

Udruženje povrtlara bosanskohercegovačkog entiteta RS danas je u Banja Luci organizovalo podjelu 37 tona krompira.

Od ove količine 20 tona, kako je saopšteno, bit će podijeljeno za građane na pet lokacija u gradu, dok je 17 tona uručeno Domu penzionera, Merhametu, Karitasu, Domu “Rada Vranješević”, Crvenom krstu, kuhinji Mozaik prijateljstva, Zavodu “Dr Miroslav Zotović” i Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Veliki broj građana došao je na punkotve na kojima predstavnici udruženja dijele vreće krompira. Građani, među kojima je najviše penzionera uzimali su uglavnom po dvije vreće po 10 kilograma krompira zahvaljujući se predstavnicima udruženja.

“Udruženje povrtara je svjesno ove situacije s pandemijom koronavirusa tako da smo prošlog proljeća zasijali više povrća da bi imali dovoljno u našoj državi”, izjavio je predsjednik ovog udruženja Branko Mastalo.

Podsjetio je da su članovi udruženja prošle godine prikupili 30.000 KM za laboratoriju za testiranje na koronavirus u Univerziteskoj bolnici Foča.

“Shvatamo situaciju, želimo da pomognemo i penzionerima i građanima, nebitno je da li su zaposleni ili ne. Mislimo da će im dobro doći”, kazao je Mastalo.

Naglasio je da su se uključili svi povrtari, a da će krompir dijeliti do 17 časova kako bi ga mogli stići preuzeti i oni koji rade.

“U kontaktu sa građanima, ukoliko bude potrebe mi ćemo sljedeće sedmice opet doći i dijeliti na punktovima”, kazao je Mastalo i dodao da će ovakva akcija biti organizovana sljedeće sedmice za građane i humanitarne organizacije u Bosanskoj Gradišci.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.