Igor Crnadak “dodikovski”: “Upoznati EU parlament namjerom da se formira Vojska RS do kraja godine”

“Sutrašnja rasprava u Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta ima veliki značaj, jer će učestvovati najviši funkcioneri iz BiH i može presudno uticati na kreiranje budućih stavova Evropske unije.

Posebno je važno da RS bude adekvatno zastupljena i očekujem da će Milorad Dodik zastupati najvažnije odluke i stavove Narodne skupštine RS”, reekao je ovo Igor Crnadak, zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini tog bh. entiteta  i nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH – saopšteno je iz PDP-a.

– Prije svega, očekujem da zatraži podršku za Agenciju za lijekove RS, koja uskoro počinje raditi, te za formiranje Viskokog sudskog i tužilačkog vijeća RS, nakon što je nedavno u Narodnoj skupštini usvojen nacrt Zakona o VSTV RS.

Također, potrebno je upoznati Evropski parlament sa zaključcima NSRS od 10. decembra i namjerom da RS do kraja godine formira Upravu za indirektno oporezivanje i Vojsku RS– istakao je Crnadak.

On je rekao da očekuje da se Dodik izbori i za podršku stavovima o nametnutom Inzkovom zakonu, koje su potpisali predsjednici svih partija iz Republike Srpske.

– Kao narodni zastupnik dužan sam da, pred sutrašnji sastanak u Briselu, podsjetim srpskog člana Predsjedništva BiH na ove važne teme, jer ih je on u potpunosti ignorisao tokom nedavnih susreta sa ministrarkom vanjskih poslova Njemačke, generalnim sekretarom NATO-a, novim američkim ambasadorom i komandantom EUFOR-a – rekao je Crnadak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.