Igor Crnadak iz PDP-a javno poručio: “To važi i za RS, ne samo za Federaciju BiH. Oni koji su krali vremenima straha, panike i borbe za život nisu normalne osobe i nisu obični lopovi”

Današnji dan, 28. januar, posvećujemo pitanju korona nabavki u Republici Srpskoj, a povodom jučerašnje pravosnažne presude za korona nabavke u Federaciji Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Partije demokratskog progres (PDP). Igor Crnadak, šef Kluba zastupnika PDP u Narodnoj skupštini RS se oglasio.

Crnadak je podsjetio kako je dan nakon usvajanja Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog Suda BiH u NSRS, 28. juna 2023. godine, Klub poslanika PDP upozorio je javnost da SNSD manipuliše ovim zakonom i da ga neće primijenjivati.

“Potvrda da smo bili u pravu”

-Danas se navršava sedam mjeseci od usvajanja Zakona, a još uvijek nijedna odluka US BiH nije odbijena od strane sudova ili bilo koje druge institucije u RS.

Strane sudije se i dalje nalaze u Ustavnom sudu BiH, čime se još jednom potvrđuje da smo bili u pravu. Nakon SNSD-ovih manipulacija pitanjem Ustavnog suda BiH i stranih sudija, Klub poslanika PDP ustanovio je Dan SNSD-ovih prevara i obmana, koji obilježavamo svakog 28. u mjesecu – rekao je Crnadak.

Kaže da je presuda za korona nabavke u FBiH posljednji poziv premijeru Radovanu Viškoviću i Vladi RS da konačno objave sve korona nabavke u RS, da javnost konačno sazna koje firme i pojedinci su postali milioneri za jedan dan, i to preko leđa naroda, novcem iz budžeta RS.

-Klub zastupnika PDP će na sljedećem Kolegijumu NSRS ponovo tražiti da ta informacija dođe na Narodnu skupštinu i da SNSD konačno objasni kako su baš najbliži članovi porodice Dodikove savjetnice dobili 35 miliona iz budžeta za vrijeme korone,

dok je narod, u strahu, bio zaključan u svojim kućama – naveo je Crnadak.

“Jedna od najvećih prevara”

Ističe da pljačka za vrijeme korone, jedna od najvećih prevara SNSD i njihove koalicije, mora dobiti svoj epilog i u RS, navodi se u saopćenju PDP-a.

“Potpuno sam saglasan sa izjavom Elmedina Konakovića da oni koji su krali u takvim vremenima straha, panike i borbe za život nisu normalne osobe i nisu obični lopovi, to važi i za RS, ne samo za Federaciju BiH.

Tražit ćemo i detaljnu informaciju od pravosuđa RS o svim istragama i drugim provedenim aktivnostima vezano za korona nabavke, jer pitanje korupcije u RS i razbijanje mita o nedodirljivosti političara su trenutno najvažnija pitanja za opstanak i razvoj RS u budućnosti – rekao je Crnadak, navodi se u saopštenju PDP-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.