Igor Crnadak iz PDP-a se baš razljutio, pukao mu film pa je poručio: “Milorad Dodik je lažni predsjednik, sa njima nemamo šta razgovarati

Narodni poslanik Igor Crnadak danas je jednoglasno izabran za šefa Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dok će njegova zamjenica biti Mirna Savić-Banjac.

Crnadak je istakao da je PDP odbio učešće na današnjim konsultacijama o formiranju Vlade Republike Srpske.

“Razlog za odbijanje učešća je, vjerujem, potpuno jasan. Milorad Dodik je lažni predsjednik koji ima odluku CIK-a, ali nema odluku naroda.

Nemamo uopšte namjeru da vodimo dijalog sa onima koji su pokrali i izbore, odnosno režimom koji prethodih 16 godina krade Republiku Srpsku.

Osim toga, neodgovorni kakvi jesu, ništa nisu uradili da umire divljanje cijena namirnica, odbili su da ukinu akcize, životna pitanja našeg naroda im nisu na listi prioriteta, nego samo njihova korist i njihovi budžeti.

Sa takvima nemamo šta pričati – naveo je Crnadak.

Potvrdio je da će sutra učestvovati na sjednici Kolegijuma NSRS na kojoj će se odlučivati o terminu sjednice na kojoj će se birati delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

“Potrebno je da svi poslanici da ostvare pravo da učestvuju u izboru delegata, a odgovornost je na NSRS i CIK BiH da se sve procedure oko vraćanja mandata i dodjeljivanja novih završe na vrijeme – poručio je Crnadak.

On je potvrdio da će sutra učestvovati na skupštnskom Kolegijumu na kojoj će se odlučivati o terminu sjednice Narodne skupštine na kojoj će se birati delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, saopšteno je iz PDP-a.

“Potrebno je da svi poslanici ostvare pravo da učestvuju u izboru delegata, a odgovornost je na NSRS-u i Centralnoj izbornoj komisiji BiH da se sve procedure oko vraćanja mandata i dodjeljivanja novih završe na vrijeme”, naveo je Crnadak.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas u Banjaluci na konsultacije predstavnike 11 političkih partija ili koalicija koje su zastupljene u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodik je rekao da su pozvani predstavnici svih parlamentarnih političkih partija jer želi da čuje njihovo mišljenje o političkim i ostalim pogledima važnim za Srpsku.

“Nismo dogovorili detalje. Oni koji ne žele da dođu hvala im, bar neću provoditi neugodno vrijeme”, rekao je juče Dodik.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.