Igor Crnadak u “tijelu i mozgu Milorada Dodika”: Jesmo li otjerali strane sudije iz Suda BiH, je li osnovana Agencija za lijekove?

“Narodna skupština se ne poštuje ispraznim pričama predstavnika vlasti, nego se poštovanje dokazuje primjenom usvojenih zaključaka.

Zato, budući da se bliži 10. juni, rok koji je NSRS usvojila za vraćanje nadležnosti sa nivoa BiH, pitam SNSD da li tog dana zvanično osnivamo Vojsku Republike Srpske i Upravu za indirektno oporezivanje Republike Srpske?”, pitao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

On je rekao da je SNSD-ovo pozivanje na zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, kritikujući gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog sastanka sa Kristijanom Šmitom, najblaže rečeno, cinično.

“Ko usvaja zaključke pa ih poslije ne provodi?

Mogao bih nabrojati desetine bombastično najavljenih zaključaka koje je SNSD pogazio.

Jesu li se prvi pognute glave vratili u “zajedničke institucije” (zajedničke institucije u BiH ne postoje, već postoje institucije BiH) BiH nakon dogovora i zaključka da nema donošenja odluka na tom nivou zbog nametnute Inckove odluke?

Je li osnovana Agencija za lijekove Republike Srpske?

Jesmo li otjerali strane sudije iz Suda BiH i da li smo možda počeli sa razgovorima o mirnom razdruživanju?

Naravno da nismo, sve to bile SNSD-ove šarene laže.

Ali, pored toga, nije uopšte naivno kako, koristeći današnji sastanak, podmuklo napadaju i Srpsku pravoslavnu crkvu i Srbiju.

Njima direktno ništa ne smiju reći, ali to rade indirektno hinjski, napadajući PDP za potpuno istu stvar koju su učinili patrijarh i predsjednik Srbije”, naveo je Crnadak.

Komentirajući izjavu ambasadora Rusije u BiH Igora Kalabuhova da BiH nije neprijateljska zemlja zato što nije uvela sankcije Rusiji, iako se BiH deklarisala i pridružila zemljama EU u podršci Ukrajini i pridružila se sankcijama, Borenović kaže: “Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je BiH uvela sankcije Rusiji, a Dodik to ne zna.

Ako nije znao da se BiH pridružila sankcijama, danas zna. Priča jednu stvar pred kamerama, a sa druge strane formalno ništa ne radi da svoj stav potvrdi.

Nakon svih njegovih lažnih obećanja sve se razbilo u paramparčad jer je jasno da su sankcije uvedene. SNSD i Dodik su učestvovali u tome ili nečinjenjem ili dogovorom u tajnosti”.

Ističe kako “u tajnosti rade drugačije”.

“Ako je moguće što više biti neutralan, iako je to sada teško, moramo ljudima reći da je 66% naše robne razmjene sa EU a samo 2% sa Rusijom.

Nekoliko zemalja: Italija, Njemačka , Srbija i Hrvatska su nam bitne od njih nam zavisi život.

Moramo se okrenuti Evropi i prestati razmišljati emocijama. Treba nam bolji život u ovoj zemlji jer mi pripadamo geopolitički zapadnoj civilizaciji”, jasan je Borenović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.